Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Vopseaua de păr ar putea cauza cancer mamar

Vopseaua de păr ar putea cauza cancer mamar

Vopseaua de păr ar putea cauza cancer mamar
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de S.T.    |    21 Iul 2017   •   11:46

Un studiu efectuat de cercetătorii americani arată că femeile de origine afro-americane sau caucaziene care folosesc tratamente chimice de îndreptare a părului sau vopseluri pe nuanțe închise au un risc crescut pentru dezvoltarea cancerului de sân, potrivit reuters.com.

„Folosirea vopselelor și tratamentelor chimice de păr ar trebui să ridice un semnal de alarmă în rândul femeilor. Ar trebui, de asemenea, să adoptam un stil de viață moderat și să încercăm să alegem metode naturiste pentru înfrumusețare. Doar pentru că astfel de produse chimice există pe piață, nu înseamnă că nu pot prezenta un pericol pentru sănătatea noastră”, declara medicul epidemiolog Tamarra James-Todd, cercetătoare în cadrul Harvard T.H. Chan School of Public Health din Boston.

Pentru a ajunge la aceste constatări, oamenii de știință au analizat datele medicale a 4.285 de femei

Cercetarea a fost efectuată între anii 2002 - 2008 pe un grup de femei adulte din New York și New Jersey diagnosticate cu cancer de sân, dar și pe femei fără antecedente medicale legate de apariția cancerului.

Femeile au fost întrebate dacă au folosit vopsele permanente de păr cel puțin de două ori pe an sau dacă și-au îndreptat părul cu soluții chimice.

×
Subiecte în articol: vopsea cancer cancer mamar cancer de san
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close