Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Patru motive pentru care este bine să mergi mai mult în fiecare zi 

Patru motive pentru care este bine să mergi mai mult în fiecare zi 

Patru motive pentru care este bine să mergi mai mult în fiecare zi 
21 Apr 2018   •   17:10

În ziua de astăzi suntem bombardați de mesaje care ne spun că trebuie să mergem la sală, să ridicăm greutăți și să fim foarte activi. De fapt, tot ceea ce ne trebuie pentru a fi sănătoși este o mică plimbare zilnică, care ne va ține în formă și ne va îmbunătăți și starea mentală. Iată ce beneficii poate avea o scurtă plimbare: 

1. Îți va îmbunătăți starea de spirit. Încă de când suntem mici, suntem obișnuiți să mergem, iar acest gen de exercițiu este cel mai natural pentru organism. În plus, plimbarea este un motiv să mergi afară și să iei o pauză mentală de la stresul zilnic. Studiile arată că atunci când ne plimbăm avem mai puțină activitate în partea creierului responsabilă de boli mintale.  

2. Ajută la sănătatea inimii: Este dovedit că doar 30 de minute de mișcare pe zi poate stabili presiunea arterială și poate reduce riscul atacurilor de inimă. Acest timp de mișcare este foarte ușor de realizat: poți parca mașina mai departe și să mergi un pic pe jos, poți luă scările în loc de lift și te poți plimba în timp ce vorbești la telefon.  

3. Poate stopa nevoia de dulce: data viitoare când simți nevoia de ciocolată, fă câțiva pași! Un studiu a arătat faptul că doar 15 minute de mișcare poate reduce consumul de ciocolată cu jumătate.  

4. Îmbunătățește sănătatea creierului: plimbările cresc elasticitatea creierului și abilitatea acestuia de a crea noi conexiuni. Deasemenea, poate diminua și ține sub control efectele demenței și a bolii Alzheimer. Bătrânii care umblă mai mult, dau dovadă de o abilitate cognitivă dublă față de cei ce nu se mișcă.  

Sursă: HEALTH 

×
Subiecte în articol: beneficii plimbare
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close