Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă DIETA Motivul pentru care nu te simți sătul după ce ai mâncat fast-food

DIETA Motivul pentru care nu te simți sătul după ce ai mâncat fast-food

DIETA Motivul pentru care nu te simți sătul după ce ai mâncat fast-food
Sursa foto: Sursă: Pixabay
09 Mar 2019   •   10:57

DIETA Dacă atunci când mănânci fast-food nu te poți sătura, nu ești singurul. Se pare că în ciuda miilor de calorii consumate la astfel de restaurante, corpul nu își ia toți nutrienții necesari din aceste produse alimentare iar senzația de foame persistă. 

DIETA Studiile arată că sățietatea nu este dată de numărul de calorii, ci de macro-nutrienții din mâncare cum ar fi carbohidrații, grasimile și proteinele. Deci chiar dacă ne putem umfla pe moement cu cartofi prăjiți, corpul nostru nu își ia nutrienții de care are nevoie pentru energie îndelungată. De exemplu, doi biscuiți Oreo au 100 de calorii, la fel ca și 15 cești de spanac. Spanacul îți va umfla stomacul și îți va da proteinele și fibrele necesare pe când biscuiții vor oferi doar o energie de scurtă durată.

DIETA Proteinele și fibrele sunt esențiale pentru încetinirea digestiei și eliberarea energiei pe o perioadă îndelungată de timp, iar vitaminele și mineralele pot avea și ele un efect de sațietate. Dacă organismul dumneavoastră nu primește substanțele nutritive de care are nevoie, acesta poate continua să trimită semnale de foame, așa că întodeaua consumați alimente bogate în vitamine și nutrienți!

Sursă: HuffPost

 

 

×
Subiecte în articol: fast food
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close