Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Testul care te ajută să afli ce plan alimentar trebuie să urmezi ca să slăbești

Testul care te ajută să afli ce plan alimentar trebuie să urmezi ca să slăbești

Testul care te ajută să afli ce plan alimentar trebuie să urmezi ca să slăbești
24 Mai 2018   •   15:58

Christine Lusita, o expertă în fitness și viață sănătoasă din Statele Unite a creat un test care poate determina ce plan alimentar și de fitness ar trebui să urmezi bazat pe personalitatea proprie. Pe parcursul carierei, ea a identificat patru tipuri de pacienți:  

Liderul: clientul care preia conducerea și căruia nu îi place să i se spună ce să facă dar care se aruncă cu capul înainte când vede că un plan alimentar merge foarte bine

Socialul: clientul care acceptă fiecare idee nouă de  regim dar are probleme să rămana pe calea cea dreaptă pentru că, ei bine, trăiește doar o singură dată și vrea să se bucure de viață! 

Suporterul: mama permanent ocupată, pragmatică, care urăște ideea de diete "la modă" și care consideră că e pe drumuri oricum, deci ăsta este exercițiul ei și îi ajunge 

Planificatorul: clientul foarte disciplinat care iubește să discute beneficiile condiționării metabolice dar mai degrabă s-ar plimba 10 km decât să ia o clasă Zumba. 

Aceste patru personalități nu vor putea urma niciodată același regim alimentar și chiar dacă nimeni nu va intra 100% într-o categorie, fiecare persoană înclină către un tip. Iată un test rapid penru a determina în ce direcție tinzi să te îndrepți și ce plan alimentar ar trebui să urmezi conform rezultatelor:

Când te duci la un restaurant nou, îți place să: 

a) comanzi preparatul special al bucătarului  
b) să te sfătuiești cu colegii de masă și să comandați împreună  
c) gasești un preparat familiar, o masă cu care ești obișnuit  
d) cauți cel mai bun raport cantitate-preț 
  
 Dacă ți-ai putea permite, ai: 
  
a) angaja un bucătar personal 
b) închiria un restaurant la modă pentru ziua ta de naștere 
c) angajă pe cineva care să gătească mesele copiilor, să te scape de o grijă 
d) angaja nutriționistul de top din lume pentru a îți spune ce să mănânci 
  
 De cele mai multe ori, la cină te afli:  

a) la o întâlnire de afaceri 
b) în oraș cu prietenii 
c) cu familia 
d) la birou 
  
Dacă nu ai timp să gătesti: 
  
a) Mergi la un drive-thru 
b) Suni un prieten să ieșiți în oraș 
c) Cauți prin frigider niște resturi de mâncare  
d) Bei un shake de proteine 
  
Când deschizi frigiderul, vezi în față ochilor: 

a) ceva lăsat de menajeră/bucătăreasa 
b) o mulțime de vin și gustări 
c) resturi de mâncare din alte zile 
d) containere de iaurt luate la reducere  
  
Antrenament care îți place cel mai mult este: 

a) Racquetball 
b) Zumba 
c) Plimbatul câinele 
d) Golful 

Ultima dată când ți-ai ratat antrenamentul, probabil că ai fost: 

a) într-un avion 
b) mahmur 
c) ocupat cu o listă de administrative 
d) încercând să termini o treba într-un termen limită  
  
Ai prefera să faci orice altceva decât să: 

a) participi la o tabără de antrenament 
b) să înnoți  
c) iei un curs de trapez  
d) joci basketball 
  
Pe de altă parte, nu te-ar deranja: 

a) să ai propria sală de gimnastică 
b) să joci volei  
c) un studio de yoga chiar lângă casă 
d) să înveți arte marțiale 
  
Cel mai bun motiv pentru a fi în formă este: 

a) să eviți un atac de cord 
b) să arăți bine  
c) să scazi nivelul de stres  
d) menținerea sănătății 

Dacă ai ales ai ales A: înseamnă că ești un lider care vrea rezultate imediate și nu dorești să te complici cu prea multă pregătire, cumpărături permanente pentru mâncare sau numărul caloriilor. Dacă ai putea ai angaja un bucătar-șef, un antrenor personal și ai construi o sală de gimnastică doar că să poți ajunge la rezultatul dorit cât mai repede posibil. Planul tău alimentar și de fitness ar trebui să includă diete ușor de urmat, mese flexibile și portabile, sporturi competitive și antrenamenteld care dau adrenalină.Cu siguranță planul tau nu ar trebui să includă  rețete complicate și preparate de bucătărie, discuții lungi despre diete, taberele de fitness și clasese de sport în grup. Dietele potrivite pentru tine includ: dietă mediterană sau paleo, care oferă multe opțiuni și sunt ușor de urmat. 

Dacă ai ales în mare parte B: înseamnă că ești social, vrei să lucrezi în medii sociale și să vorbești despre dietă, mâncare, ce functionează și ce nu. Dacă ar fi după  tine, fiecare masă va fi sărbătorită pe Instagram și fiecare antrenament se va încheia cu un mix de vin și brânzeturi fine alături de prieteni. Pentru tine un plan alimentar și de fitness ideal ar include un grup cu care să îți impărtăsesti planurile și rezultatele alimentare, iar antrenamente ar trebui să fie distractive, precum dansurile și sporturile în echipă sociale, cum ar fi voleiul sau softball-ul. Încearcă să eviți sportuile individuale și antrenamentele de pe Youtube. Dietele bune pentru tine sunt cele ce se bazează pe o comunitate, și oferă interacțiuni sociale, cum ar fi WeightWatchers.   
  
Dacă ai ales în mare parte C: înseamnă că ești un suporter, iar principala ta grijă sunt prietenii și familia. Uneori te vei simți prost chiar și să îți programezi o oră de antrenament doar pentru ține, deoarece cei din jur vin pe primul loc. Un plan de dietă și fitness adecvat includ un program fix, numărarea exact a caloriilor și a timpului petrecut antrenâdu-te și conveniență oferită, pentru a nu pierde timp pe drumuri. Ar fi indicat să urmezi diete care s-au dovedit a fi folositoare, și nu noile trenduri apărute pe Internet legate de cum să slăbești. Ai nevoie de ceva dovedit că funcționează, iar dietele moderate sunt cela mai indicate. 

Dacă ai ales în mare parte D: înseamnă că ești un planificator care citește toate etichetele, numără caloriile și strânge informații în permanență . Știi exact cum este glucoză procesată în sânge și ce efect au alimentele asupra organismului tău. Pentru personalitatea ta logică și analitică, planul potrivit de alimentație și fitness include orice cu metodologii bine cercetate și dovedite deoarece dacă există stiință în spatele dietei nu te va deranja combinarea anumitor alimente sau gătitul într-un anumit fel. De asemenea încearcă să incluzi echipamente de bucătarie și fitness care oferă indicații și feedback. Folosește jurnale pentru a îți urmări progresul, și fă antrenamente cu un ritm lent, arte marțiale, înot, și pilates.Evită antrenamentele de grup precum Zumba. Dietele recomandate sunt cele care au un plan alimentar fix, număra caloriile și sunt bazate pe studii științifice.  

Sursă: HEALTH
 

×
Subiecte în articol: dieta
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close