Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
Vezi varianta web
PlayAntena 3 LIVE

Dr. Mihaela Bilic: ”Nu s-a inventat un aliment mai complet și mai echilibrat decât acesta. Este dietetic și ieftin”

M.Z. | 12 Oct 2017   •   19:55
poza
Foto: www.facebook.com/ Mihaela Bilic

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat care este cel mai sănătos aliment pe care oricine îl poate prepara acasă. 

Medicul vorbește, într-o postare pe pagina de Facebook, despre beneficiile ciorbei și ale supei, care ar trebui consumate cât mai des.

"Exista un aliment care, din fericire, face parte din traditia culinara a romanului insa si-a pierdut locul de cinste la masa noastra. Este vorba de banala ciorba/supa gatita din ce in ce mai putin din pacate, chiar si in familiile unde exista copii.

Nutritionistii din toata lumea au recunoscut ca ” de la supa incoace, nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie”. In Franta masa de seara nu se numeste cina ci „souper” deoarece exista obiceiul ca seara sa mananci doar o supa. Tot supa ca unic fel de mancare se servea si la primele restaurante, acest produs fiind considerat ideal pentru ” restaurarea” puterii de munca.

In Romania orice gospodina stie ca nimic nu satura mai bine si nu e mai economicos decat o oala de ciorba. Iar daca ati facut armata sau ati mancat la autoservire si voi stiti ce gust minunat are ciorba facuta la cazan:)

Dpdv nutritiv ciorba este un fel de mancare complet si echilibrat. Avem in ea legume, paste fainoase/orez sau cartofi, un pic de carne sau peste si muuuulta apa. Ciorba hidrateaza, incalzeste si hraneste cu putine calorii. V-ati dat seama ca nu vorbesc de ciorba cu 2 degete de grasime la suprafata si nici de cea in care punem 4 linguri de smantana.

Fie ca e de legume sau are si carne, fie ca o mancati calda sau rece, fie ca e acra sau dulce, reconsiderati ciorba/supa in alimentatia zilnica. E cea mai simpla forma de a consuma legume in cazul copiilor si batranilor, e facuta in casa de mana voastra si tine cateva zile.

Marele avantaj al ciorbei este faptul ca satura si tine burta plina timp de 2-3 ore. Daca se urmareste ecografic timpul de golire al stomacului se observa o intarziere de 30% in cazul supei comparativ cu situatia in care alimentele ar fi consumate separat. Deci supa tine de foame mai bine decat daca am manca o bucatica de carne cu legume si cartofi si am bea un pahar de apa.

Aceasta curiozitate nu a putut fi explicata, insa este un lucru cert: mixate intre ele, ingredientele din ciorba stau mai mult in stomac! Nu ne ramane decat sa profitam, daca tinem la silueta.

Va recomand cu drag o portie generoasa de ciorba aburinda, ca fel unic pentru oricare din mesele voastre. Si puneti langa ea si un ardei iute, intensifica arderile si accelereaza metabolismul cu 25% timp de 3 ore dupa masa:) Pofta buna!", a scris medicul Mihaela Bilic, pe pagina de socializare.
 

Alimentul care îți roade stomacul. E “moarte la plic”. Uite la ce trebuie să renunți
Semne ale diabetului pe care nici medicii nu le cunosc! Apar la debutul bolii!
Incredibil! Fiecare deget este conectat cu doua organe! Asa te vindeci rapid in 5 minute!
Boala care macină în tăcere și distruge omul. Luați măsuri, de la primele simptome
Vești bune pentru vegetarieni: A apărut oul vegetal. Ce conține acesta
Lovitură pentru toți românii care au termopane și centrală în case. Legea îi obligă să aplice câteva modificări. Dacă nu acceptă, rămân fără gaze
ALERTĂ la graniţele României! Revista germană Der Spiegel a pus mâna pe un DOCUMENT SECRET cutremurător. Raportul dezvăluie un scenariu îngrozitor
Fiul Luminiței Anghel suferă de o boală care îl distruge încet, încet. Din păcate e boala secolului
Surpriză URIAȘĂ pentru mama Alinei Vidican, de ziua ei! Ce cadouri a primit de la fosta soție a lui Borcea
Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Declarații de ultimă oră ale ministrului Muncii
GALERIE FOTO Pictorial incendiar la 44 de ani » Imagini care-ți vor tăia respirația
Home Actualitate Politică Externe Economic Sport Life Timp liber High Tech Bizar Show Horoscop