Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă ”Dintre toate dulciurile, aceasta este alegerea cea mai sănătoasă și dietetică“ - la ce se referă nutriționiștii

”Dintre toate dulciurile, aceasta este alegerea cea mai sănătoasă și dietetică“ - la ce se referă nutriționiștii

”Dintre toate dulciurile, aceasta este alegerea cea mai sănătoasă și dietetică“ - la ce se referă nutriționiștii
17 Iun 2019   •   16:15

Nutriționiștii au vești bune pentru toți cei care adora dulciurile. Acest desert este extrem de delicios și nici nu îngrașă foarte tare. Este vorba despre înghețata fără de care mulți simt că nu pot trăi vara.

”Dacă-ți place înghețata, află că acest desert delicios și cremos este făcut din lapte și zahăr. Dintre toate dulciurile – torturi, prăjituri, biscuiți, napolitane – înghețata este alegerea cea mai sănătoasă și mai dietetică. Conține mult calciu, puține grăsimi, puține calorii, iar zaharul din ea se absoarbe lent. Consistența ei moale și cremoasă stimulează o zonă specială din creier responsabilă de starea de bine, de aceea o să fii mai satisfăcut dacă mănânci înghețată în loc de biscuiți sau alte dulciuri crocante. Tot consistența cremoasă te îndeamnă să consumi frișcă, smântână, banane, orez cu lapte sau paste cu brâză atunci când vrei ceva bun“, susține nutriționistul.

”Și mai există un secret, înghețata este pufoasă și plină de aer. În procesul de fabricație lichidul din care se face înghețata e aerat, adică injectat cu aer. Tu ai impresia că mănânci mult, când de fapt greutatea e mică și totul a fost umfalt, expandat. Iar aerul are 0 calorii. Înghețata este un exemplu de aliment cu densitate calorică mică“, adaugă Mihaela Bilic, în cartea sa.

 

×
Subiecte în articol: inghetata dulce desert calorii ingrasat
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close