Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Dieta care ne ajută să slăbim sănătos, după mesele copioase de sărbători. Nutriționistul Lygia Alexandrescu: "Ceaiurile ajută foarte mult"

Dieta care ne ajută să slăbim sănătos, după mesele copioase de sărbători. Nutriționistul Lygia Alexandrescu: "Ceaiurile ajută foarte mult"

După mesele copioase de sărbători, românii caută soluții pentru a scăpa cât mai repede de kilogramele acumulate. Nutriționistul Lygia Alexandrescu a vorbit, la Antena 3 CNN, despre planul alimentar care ne poate ajuta să slăbim sănătos.

Dieta care ne ajută să slăbim sănătos, după mesele copioase de sărbători. Nutriționistul Lygia Alexandrescu: "Ceaiurile ajută foarte mult"
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Ian 2024   •   18:00

Nutriționistul Lygia Alexandrescu a vorbit, la Antena 3 CNN, despre cum putem scăpa, în mod sănătos, de kilogramele acumulate în timpul sărbătorilor.

"Proteina ajută în slăbire, pentru că oferă acea senzație de sațietate. Cu toate acestea, în lipsa glucidelor, în a doua jumătate a zilei apare senzația de poftă de dulce, care este greu de suportat pe o perioadă mai lungă.

Pe lângă aceste proteine, putem adăuga mai multe salate. Cantitatea de proteine ar trebui să scadă în această perioadă, pentru că am mâncat gras și suntem încărcați.

Soluția este să mâncăm mai multe legume, mai multă salată, mai multe supe, dar și mai mult iaurt. Laptele băutut ne ajută mult, pentru că oferă sațietate și ne curăță colonul de tot ce este în plus, după această perioadă încărcată din punct de vedere culinar.

Citește și: Analizele gratuite la care au dreptul românii, fără listă de așteptare. Alexandru Rafila: "Avem mai multe vești bune pentru pacienți"

Să nu uităm de fructe, care trebuie să fie mâncate în prima jumătate a zilei. Ne referim la citrice, care au un indice glicemic mic, sunt bogate în fibre și ne asigură o digestie bună.

Hidratarea este importantă, iar ceaiurile ajută foarte mult, precum cele de salcâm sau de soc, care se consumă în prima jumătate a zilei, astfel încât să nu ne afecteze somnul", a spus nutriționistul.

Ditetă bogată în proteine

  • DIMINEAȚA - iaurtul cu 2% grăsime, ovăzul - fibrele asigură digestia 
  • PRÂNZ - carnea de pui sau curcan, pregătită la grătar sau fiartă cu salată
  • CINA - carne de pește la grătar sau somon la cuptor 

Nutriționistul atrage atenția că o dietă sănătoasă implică o perioadă mai lungă de timp, iar kilogramele nu pot fi reduse peste noapte.

"Această schimbare de măsură implică o deshidratare, însemnând excluderea sodiului, ceea ce este total nerecomandat. Putem să renunțăm la kilogramele de apă, însă în niciun caz la grăsime.

Grăsimea nu se depune și nu se pierde imediat, ci în timp", a spus specialistul. 

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close