Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă DIETĂ. Adevărul despre ouăle fierte sau prăjite, cu profesorul Mencinicopschi. E bine să le faceți cu grăsime de porc!

DIETĂ. Adevărul despre ouăle fierte sau prăjite, cu profesorul Mencinicopschi. E bine să le faceți cu grăsime de porc!

DIETĂ. Adevărul despre ouăle fierte sau prăjite, cu profesorul Mencinicopschi. E bine să le faceți cu grăsime de porc!
16 Aug 2019   •   12:31

DIETA. La micul dejun, de exemplu, cel mai indicat a se mânca sunt ouăle, deşi acestea sunt cumva intrate în dizgraţie. Sunt foarte mulţi care spun să nu se consume mai mult de un ou sau două pe săptămână. Părerea mea este că se pot mânca şi cinci ouă pe zi, e adevărat în prima parte a zilei şi pregătite sănătos – adică fierte sau prăjite în grăsime de porc sau în unt cu 99,7% grăsime, spune Dr.  Gheorghe Mencinicopschi, pentru revista Viva! 

S-au făcut cercetări în Statele Unite în care un grup de voluntari de 10.000 de oameni au primit în fiecare zi 18 ouă, iar după o jumătate de an nu au avut nicio problemă. Ficatul gras şi colesterolul alimentar nu au nicio legătură cu boala cardiovasculară şi cu boala cerebovasculară. Problema sunt carbohidraţii care în ficat se transformă în trigliceride şi fac ficatul gras”, a menţionat dr. Mencinicopschi.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close