Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Când te ajută, de fapt, cafeaua sau ciocolata să înlături oboseala. Mulți fac această greșeală!

Când te ajută, de fapt, cafeaua sau ciocolata să înlături oboseala. Mulți fac această greșeală!

Când te ajută, de fapt, cafeaua sau ciocolata să înlături oboseala. Mulți fac această greșeală!
Sursa foto: Foto: pixabay.com
22 Iun 2017   •   17:44

Cafeina din cafea, cola sau ciocolată determină claritate în gândire, înlătură oboseala şi eliberează zahărul stocat în ficat determinând o senzaţie de înviorare pe care o simţim cu toţii. Asta dacă dozele sunt mici sau moderate: adică 60-80 de miligrame până la 300-400 de miligrame pe zi, maximum 3-5 ceşti de cafea, scrie adevarul.ro.

„În doze mai mari, cafeina poate produce iritabilitate, insomnie, pierderea apetitului şi a capacităţii de concentrare, măreşte ritmul cardiac,  dă hiperaciditate gastrică şi poate secătui organismul de complexul de vitamine  B şi vitamina C, zinc, potasiu si calciu“, avertizează dr. Anamaria Iulian, medic nutriţionist în cadrul LifeBox.ro.

Specialistul explică de ce ar trebui ocolite excesele pe perioada verii, mai ales de tinerii care se află în plină sesiune de examene. „O alimentaţie potrivită în perioada examenelor ar trebui să se adreseze deopotrivă minţii şi corpului. Latinii spuneau „mens sana in corpore sano“ şi nu greşeau deloc, deoarece pentru a funcţiona la parametrii optimi, creierul are nevoie de glucoză, de oxigen şi de neurotransmiţători“, adaugă dr. Anamaria Iulian.

 

×
Subiecte în articol: cafea cola ciocolata oboseala greseala zahar
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close