Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Beneficiile consumului de aceste ciuperci pentru organism. Cresc rezistenţa la infecţii virale şi ajută la scăderea tensiunii arteriale

Beneficiile consumului de aceste ciuperci pentru organism. Cresc rezistenţa la infecţii virale şi ajută la scăderea tensiunii arteriale

Delicioase şi hrănitoare, ciupercile shiitake sunt apreciate de multă vreme în Orient pentru beneficiile lor de a combate infecţiile şi de a proteja împotriva bolilor de inimă.

Beneficiile consumului de aceste ciuperci pentru organism. Cresc rezistenţa la infecţii virale şi ajută la scăderea tensiunii arteriale
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Feb 2022   •   11:52

Ciupercile shiitake provin din Japonia, China şi Coreea. În Orient, aceste ciuperci erau folosite pentru prevenirea şi tratarea bolilor infecţioase,dar şi ca remediu în îmbunătăţirea circulaţiei sangvine. 

Dacă în trecut ciupercile shiitake erau cultivate doar pentru hrănirea familiei împăratului, astăzi, acestea sunt una dintre cele mai larg cultivate ciuperci comestibile din întreaga lume. 

Pe lângă faptul că sunt delicoase şi hrănitoare, ciupercile shiitake sunt o sursă excelentă de vitamine şi minerale, amino-acizi esenţiali şi enzime importante pentru sistemul imunitar. 

Cercetările ştiinţifice s-au concentrat asupra rolului pe care îl au ciupercile shiitake în stimularea sistemului imunitar. 

Beneficii ciuperci shiitake pentru organism

Capacitatea ciupercilor shiitake de a creşte rezistenţa la boală şi de a îmbunătăţi răspunsul imunitar este considerată ca fiind o consecinţă a faptului că fungii determină eliberarea de interferon şi, în acelaşi timp, cresc numărul de macrofage în sânge, precum şi fagocitoză şi intensifică activitatea şi numărul limfocitelor din sânge. 

Ciupercile shiitake întăresc prima linie de apărare a organismului împotriva infecţiilor, încurajând celulele din sânge să distrugă organismele dăunătoare şi să împartă informaţiile despre aceasta cu restul sistemului imunitar. Totodată, acestea elimină reziduurile din celule.

Consumul de ciuperci shiitake creşte mai ales rezistenţa la infecţii virale. Componenta polizaharidică lentinan din ciupercile shiitake ajută la scăderea tensiunea arterială şi reduce colesterolul din sânge.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close