Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Alimentul care „ne roade precum rugina”. Nutriționistul Mihaela Bilic ne spune ce trebuie să evităm

Alimentul care „ne roade precum rugina”. Nutriționistul Mihaela Bilic ne spune ce trebuie să evităm

Alimentul care „ne roade precum rugina”. Nutriționistul Mihaela Bilic ne spune ce trebuie să evităm
Sursa foto: Foto: www.facebook.com/mihaela.bilic
de M.Z.    |    02 Sep 2017   •   09:09

Medicii vorbesc de câțiva ani despre efectul dezastruos al zahărului asupra corpului uman, dar autoritățile nu iau nicio măsură. 

Băuturile carbogazoase își fac reclamă zi de zi la televizor, iar bunicii te învață că o dulceață bună se face cu un kilogram de zahăr la un kilogram de fructe, potrivit despre-sanatate.info.

Iată ce a scris cunoscut medic nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook:

Oare cât o să ne mai ia…
…până vom pune zahărul lângă alcool, tutun și droguri ușoare? Până când vom realiza că nu corpul nostru are nevoie de el, ci creierul, care e sedus definitiv și iubește gustul dulce. Când consumăm zahăr se sintetizează substanțe cu efect opiaceu, care au efect anestezic, de calmare a durerii.

(...) Pentru nicotină și alcool a fost nevoie de ani lungi să recunoaștem că nu sunt nutrienți, că nu ne hrănesc corpul, ci doar ne tulbură mintea. Cu zahărul va fi mai greu și mai lung:(
Însă cu puțin obiectivism putem vedea ce rele face zahărul, observând bolnavii de diabet. Această afecțiune parșivă și necruțătoare afectează tăcut tot organismul, dupa ani de zile de evoluție nu rămâne niciun organ sau sistem sănătos: pierdem vederea, sensibilitatea nervoasă, rinichii, ficatul, pancreasul, circulația sangvină, funcționarea cerebrală, dinții, picioarele… într-un cuvânt ne descompunem. Și cauza este un nivel crescut al glicemiei, adică al zahărului din sânge.

Dincolo de siluetă, zahărul îmbătrânește și îmbolnăvește, accelerează reacțiile oxidative din organism, ne roade precum rugina, precum o molie. (...) Consumați-l rar și cu moderatie, în produse de calitate și care vă plac mult. Și sub nicio formă nu-l beți, nu-l consumați în formă lichidă.

O bucațică de ciocolată sau de prajitură dau satisfacție maximă, însă un pahar de suc de orice fel e băut ca apa. Și irosim dintr-un foc 6 lingurițe de zahăr, doză recomandată pentru o zi întreagă. Nu există un zahăr mai sănătos ca altul, însă există produse mai satisfăcătoare decât altele.

Iar sucul dă satisfacție zero! Dacă tot mâncați zahăr, măcar mestecați-l, nu-l beți”.
 

×
Subiecte în articol: mihaela bilic zahar
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close