Antena 3 CNN Life Topuri Scrierea care dezleagă cel mai mare mister al umanităţii. Ruşii se mândresc cu "minunea" descoperită

Scrierea care dezleagă cel mai mare mister al umanităţii. Ruşii se mândresc cu "minunea" descoperită

Scrierea care dezleagă cel mai mare mister al umanităţii. Ruşii se mândresc cu "minunea" descoperită
de O.P.    |    31 Mai 2012   •   10:25

Pasionaţii de teorii ale conspiraţiei sunt într-o permanentă goană după senzaţional. Iar misterele acestei lumi sunt hrana pe care aceştia doresc să o consume.

În ultima perioadă au ieşit la lumină mai multe mistere pe care nimeni nu a reuşit să le decripteze, sau care sunt încă neînţelese de mulţi.

1. Valea Oamenilor Fara Cap
Aceasta vale cu nume macabru este, de fapt, Parcul Naţional Nahanni din N-V Canadei. Cei care vor să ajungă în această zonă o pot face numai pe calea aerului sau cu barca, pe cursul râului Nahanni. Această vale este un loc misterios, presărat cu cascade uriaşe şi gheizere, iar numele macabru i-a fost dat în 1908, când a început seria evenimentelor ciudate.

Atunci, fraţii MacLeod au pornit într-o expediţie în această zonă, din care nu s-au mai întors niciodată. Un an mai târziu, trupurile lor decapitate au fost găsite în valea Nahanni. Ulterior, numeroase alte cazuri de acest tip au mai fost inregistrate.

2. Harta Creatorului
În 1995, Aleksandr Chuvyrov, profesor de ştiinte fizice şi matematice la universitatea Bashkir din Rusia, pornea un studiu privind migraţia chinezilor spre Siberia şi munţii Urali. Cercetările ulterioare s-au dovedit a fi spectaculoase, asta pentru ca profesorul a aflat despre existenţa unor plăci de piatră descoperite prin secolul XVII, undeva prin sudul munţilor Urali, intr-un sat numit Chandar.



A ajuns acolo, însă nu a găsit nici urmă de piatră. Când se pregătea să plece acasă, un bătrân a venit la profesor, conducându-l până în spatele curţii sale, unde se aflau câteva plăci impresionante. Ele aveau sculptate hărţi şi mesaje într-un limbaj necunoscut. Pe lespedea de piatră sunt trecute cu o precizie incredibilă cele trei râuri principale – Belya, Ufimka şi Sutolka, cât şi canionul Ufa. Dupa ce a fost studiata cu atentie, cercetătorii au descoperit că aceasta înfăţişează un sistem uriaş de irigaţie.

Profesorul Chuvyrov a mărturisit uimit că acele plăci nu puteau fi făcute manual, ci cu anumite maşinării. Testele efectuate au indicat faptul că piatra are o vechime de circa 120 de milioane de ani şi că este imposibil ca lespedea să fi fost sculptată manual, data fiind precizia liniilor.

3. Anii pierduţi ai lui Iisus
Ce a făcut Mântuitoul în cei 18 ani de viaţă, între vârsta de 12 şi până la 30 de ani? De-a lungul timpului, numeroase teorii au încercat să afle ce s-a petrecut în toţi acei ani cu Iisus Hristos. Una dintre cele mai răspândite susţine că Iisus s-ar fi alăturat unei caravane care se îndrepta către Orientul Îndepărtat şi că, printre altele, ar fi trăit şi învăţat vreme de 6 ani alături de călugării budişti.



Însă în 1887, exploratorul rus Nicholas Notovich a ajuns în Tibet, unde a descoperit o scriere veche de cel puţin o mie de ani, în care se vorbea despre un anume Issa, care a studiat printre călugări. Întrebându-l pe Lama ce înseamnă Issa, acesta i-a răspuns "Iisus". Notovich a scris şi o carte intitulată "Viaţa secretă a lui Iisus".

Mai mult, există Bhavishya Maha Purana, o scriere indiana veche, în care Prinţul Caşmirului relatează despre întâlnirea sa cu un om cu plete, imbrăcat în alb şi foarte inţelept, care spunea ca este născut dintr-o virgina, nu este iubit de poporul său şi este Fiul lui Dumnezeu...







×
Subiecte în articol: mistere teorii ale conspiratiei
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close