Antena 3 CNN Life Topuri București, pe locul opt în topul orașelor cu cel mai aglomerat trafic din lume

București, pe locul opt în topul orașelor cu cel mai aglomerat trafic din lume

București a fost, anul trecut, pe locul opt în topul celor mai aglomerate orașe din lume. O spune indexul anual realizat de un producător de sisteme GPS.

București, pe locul opt în topul orașelor cu cel mai aglomerat trafic din lume
Sursa foto: antena3.ro
de Georgiana Adam    |    11 Ian 2024   •   20:35

În Europa, Bucureștiul se clasează pe cea de-a patra poziție. Același index arată că, în 2023, bucureștenii au pierdut 150 de ore în plus în trafic din cauza aglomerației. Viteza medie de deplasare la orele de vârf este de aproximativ 17 kilometri pe oră.

Nivelul de aglomerație a fost de circa 55%, arată TomTom Traffic.

Comparativ cu anul 2022, Capitala a fost mai aglomerată în 2023, timpul necesar parcurgerii unei distanțe de 10 km crescând cu 20 de secunde, până la 27 minute și 40 secunde. În 2022, am fost pe locul 7 în acest top, iar în 2021 pe locul 8.

28 noiembrie a fost cea mai aglomerată zi din 2023 în București. Atunci a fost nevoie de 36 de minute și 50 de secunde pentru a parcurge o distanță de 10 kilometri.

Din cauza aglomerației de la orele de vârf, bucureștenii au pierdut 150 de ore în plus și au plătit aproape 1.000 de lei în plus pe carburant.

Studiul mai arată că cele mai aglomerate orașe din lume sunt: Londra, Dublin, Toronto, Milano, Lima, Bengaluru, Pune, București, Manila, Bruxelles.

Dintre miile de orașe acoperite de TomTom Traffic, au fost selectate și clasate 387 de orașe din 55 de țări și 6 continente.

Indexul își propune să clasifice aceste orașe în funcție de timpul mediu de călătorie și să ofere acces gratuit la informații despre fiecare oraș în parte.

”Variabilele suplimentare ne-au permis să măsurăm impactul financiar al costurilor de combustibil și al congestionării traficului, precum și consumul de combustibil/kWh și emisiile de CO2 ale mașinilor pe benzină, diesel sau BEV”, precizează cei de la TomTom Traffic.

Cea de-a 13-a ediție a TomTom Traffic Index oferă mai multe informații ca niciodată, ajutând șoferii sau pietonii, urbaniștii, producătorii de automobile și factorii de decizie politică să abordeze provocările legate de trafic și să ia decizii în cunoștință de cauză pentru un viitor mai bun.

×
Subiecte în articol: București trafic orase top
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close