Antena 3 CNN Life Tigaia din ceramică poate fi extrem de periculoasă!

Tigaia din ceramică poate fi extrem de periculoasă!

Tigaia din ceramică poate fi extrem de periculoasă!
Sursa foto: foto: Pixabay.com
de    |    20 Aug 2018   •   19:11

În ultima perioadă, din ce în ce mai multe gospodine aleg să folosească în bucătărie tigăile de ceramică.

La prima vedere nimic nu pare să scape de sub control, dar v-ați întrebat vreodată ce se întâmplă atunci când aceste tigăi se ciobesc? Mai ales că unele din tigăile pe care le achiziționăm, nu sunt 100% din ceramică?

În cele mai multe cazuri, vestitele tigăi din ceramică au doar învelișul din acest material, restul fiind aluminiu, plumb sau cadmiu, spun oamenii de știință, metale folosite pentru a oferi vasului cât mai multă rezistență, potrivit secretele.com.

Când aceste metale încep să se ciobească, din nefericire, vor ajunge la început în mâncare și ulterior în organism. Iar plumbul, știm cu toții, are efecte dramatice de la dureri de stomac și cap până la infertilitate și alte complicații.

Pentru a preîntâmpina aceste lucruri care vă pot da viața peste cap, aveți grijă ca niciodată să nu lăsați tigaia pe foc fără grăsime ca să nu se ardă. Mai mult, nu lăsați ustensile din metal într-o tigaie din ceramic și nu tăiați alimentele cu cuțitul direct în tigaie. Când o curățați, puneți tigaia la înmuiat și folosiți un burete de vase care nu zgârie. Dacă tigaia e pătată, încălziți puțin oțet în aceasta, lăsați să acționeze, apoi spălați ușor cu detergent de vase.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close