Antena 3 CNN Life Știinţă Temperatura de la suprafaţa Pământului a fost analizată. Ce s-a descoperit

Temperatura de la suprafaţa Pământului a fost analizată. Ce s-a descoperit

Temperatura de la suprafaţa Pământului a fost analizată. Ce s-a descoperit
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    17 Apr 2019   •   10:53

Datele obţinute în urma măsurătorilor satelitare ale suprafeţei Pământului confirmă că încălzirea globală determină creşterea temperaturii planetei, relatează miercuri Press Association.

Un sistem satelitar cu tehnologie în infraroşu utilizat pentru înregistrarea tendinţelor de evoluţie a temperaturii între anii 2003 şi 2017 a demonstrat un tipar al încălzirii, concluzie ce coincide cu datele obţinute în urma măsurătorilor terestre.

„Ambele seturi de date demonstrează că suprafaţa Pământului s-a încălzit la nivel global în această perioadă şi că 2016, 2017 şi 2015 - în această ordine - au fost cei mai călduroşi ani din istoria datelor înregistrate cu ajutorul instrumentelor”, a declarat doctor Joel Susskind de la Centrul Spaţial Goddard al agenţiei spaţiale americane NASA.

Sistemul satelitar numit Airs (Atmospheric Infra-Red Sounder) înregistrează temperatura de la suprafaţa oceanelor, pământului şi a regiunilor acoperite cu zăpadă.

Concluziile au fost comparate cu datele terestre obţinute de Analiza Temperaturii de Suprafaţă a Institutului Goddard pentru Studii Spaţiale.

Rezultatele sunt publicate în jurnalul ştiinţific Environmental Research Letters.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close