Antena 3 CNN Life Știinţă NASA vrea să facă minerit pe Lună peste 10 ani

NASA vrea să facă minerit pe Lună peste 10 ani

NASA intenţionează să înceapă activităţi de minerit pe Lună în deceniul următor.

NASA vrea să facă minerit pe Lună peste 10 ani
Sursa foto: Gettyimages | peepo
de Silvia Preda    |    28 Iun 2023   •   23:40

Agenţia americană încearcă să cuantifice resursele potenţiale, inclusiv energia, apa şi solul lunar, cu obiectivul de a atrage investiţii comerciale, a declarat Gerald Sanders, un specialist în rachete.

Dezvoltarea accesului la resursele de pe Lună va fi esenţială pentru reducerea costurilor şi dezvoltarea unei economii circulare, a precizat el.

"Încercăm să investim în faza de explorare, de înţelegere a resurselor (…) pentru a reduce riscul, astfel încât investiţia externă să aibă sens şi să poată să ducă la dezvoltare şi la producţie", a declarat Gerald Sanders într-o conferinţă dedicată mineritului spaţial, organizată în oraşul australian Brisbane, relatează Reuters.

Citeşte şi: NASA a publicat sunetul captat din spaţiu. Postarea a ajuns virală

NASA va lansa la sfârşitul acestei luni o instalaţie de foraj cu rol de testare pe Lună şi plănuieşte o excavare la scară mai amplă a solului lunar – denumit regolit -, precum şi instalarea unei uzine-pilot cu rol de procesare în 2032.

Primii clienţi ar putea fi companiile comerciale de rachete, care ar putea utiliza resursele de pe Lună pentru a obţine carburant şi oxigen.

 

×
Subiecte în articol: NASA Luna minerit
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close