Antena 3 CNN Life Știinţă Este uluitor ce au descoperit oamenii de știință! Aceștia afirmă că nu există o limită pentru cât pot trăi oamenii

Este uluitor ce au descoperit oamenii de știință! Aceștia afirmă că nu există o limită pentru cât pot trăi oamenii

Este uluitor ce au descoperit oamenii de știință! Aceștia afirmă că nu există o limită pentru cât pot trăi oamenii
06 Iul 2019   •   16:07

Noi cercetări științifice au analizat una dintre cele mai lungi dezbateri biologice ale vieții: există sau nu o limită stabilită pentru cât timp pot trăi oamenii? Studiul, publicat în revista Science, sugerează că această limită nu există. 

Cercetătorii au examinat o populație de aproape 4,000 de italieni cu vârsta de peste 105 ani. Ceea ce au descoperit a fost că riscul de mortalitate se oprește după un anumit punct pentru acești indivizi "super în vârstă". Riscul decesului crește treptat, mai ales în jurul vârstei de 80 și 90 de ani. Cu toate acestea, menționează Elisabetta Barbi de la  Universitatea Sapienza și Francesco Lagona de la Universitatea din Roma, odată ajuns la vârstă de 105 ani, șansele de a muri în anul următor scad în esență cu 50%. Dacă într-adevăr există un o stopare a riscului de moarte o vârstă mai înaintată, teoretic asta înseamnă că moartea nu este inevitabilă. 

Nu toți oamenii de știință au ajuns însă la această concluzie. O echipă de la Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York de exemplu a analizat vârstele celor mai bătrâni oameni din lume și a stabilit că vârstă maximă posibilă este cuprinsă între 115 și 125 de ani.

Cea mai în vârstă persoană din istorie înregistrată a fost o femeie franțuzoaică numită Jeanne Calment, care a murit la vârstă de 122 de ani în 1997.

Sursă: HEALTH  

×
Subiecte în articol: varsta moarte studii
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close