Antena 3 CNN Life Știinţă A fost inventat aparatul care depistează cancerul prin respirație. Un inginer britanic a creat acest dispozitiv în urma unei experiențe terifiante

A fost inventat aparatul care depistează cancerul prin respirație. Un inginer britanic a creat acest dispozitiv în urma unei experiențe terifiante

A fost inventat aparatul care depistează cancerul prin respirație. Un inginer britanic a creat acest dispozitiv în urma unei experiențe terifiante
Sursa foto: foto- Pexels
29 Iun 2018   •   12:45

Un inginer din Marea Britanie a inventat un dispozitiv care depistează cancerul prin respirație, după ce și-a pierdut soția chiar în ziua de Crăciun. 

Billy Boyle a terminat ingineria la Universitatea Cambridge. Acesta și-a pierdut soția, care suferea de cancer, chiar în ziua de Crăciun, în 2014, când copii lor femeni urmau să deschidă cadourile aduse de Moș Crăciun. 

Din acel moment, inginerul și-a dedicat viața cercetării cancerului și a inventat un dispozitiv de detectare a acestei boli prin respirație, invenție care i-a adus Premiul MacRobert, cel mai important premiu britanic de acest fel. 

“Știm că în cazul cancerului, diagnosticarea precoce este ceea ce va salva vieți. Dar o mulțime de teste de astăzi nu sunt foarte plăcute și asta îi face pe mulți oameni să nu și le efectueze”, explică inginerul britanic, conform Metro. 

Din punct de vedere științific, aparatul ar putea însemna începutul unei noi ere de diagnosticare a cancerului, care ar putea duce la o scădere semnificativă a ratei deceselor ca urmare a descoperirii timpurii a celulelor canceroase.

×
Subiecte în articol: inginer britanic Crăciun
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close