Antena 3 CNN Life Știinţă 1 din 3 ROMÂNI suferă de această BOALĂ. Vezi tratamentul revoluţionar care poate schimba statisticile sumbre

1 din 3 ROMÂNI suferă de această BOALĂ. Vezi tratamentul revoluţionar care poate schimba statisticile sumbre

1 din 3 ROMÂNI suferă de această BOALĂ. Vezi tratamentul revoluţionar care poate schimba statisticile sumbre
de O.P.    |    05 Sep 2013   •   11:21

Statisticile arată că unul din trei oameni la nivel mondial este afectat de hipertensiune, ce poate provoca atacuri cerebrale, atacuri de cord şi insuficienţă renală. Situaţia rămâne la fel şi la nivelul ţării noastre. Conform datelor date publicităţii de Fundaţia Română a Inimii, 1 din 3 români suferă de hipertensiune arterială, bolile de inimă fiind principala cauză de deces în rândul persoanelor adulte.

Însă situaţia s-ar putea îmbunătăţi simţitor, dacă acest studiu va da rezultatele aşteptate. Cercetătorii de la Universitatea Bristol din Marea Britanie au descoperit în cadrul experimentelor efectuate pe şobolanii ce sufereau de hipertensiune că atunci când eliminau legăturile nervoase dintre creier şi glomusul carotidian – un nodul de dimensiunile unui bob de orez ce se găseşte pe ambele părţi ale fiecărei artere carotide – tensiunea arterială a animalelor scădea şi rămânea la un nivel scăzut, altfel spus nu mai exista problema tensiunii arteriale.

Această descoperire a fost publicată în jurnalul Nature Communications, iar cercetătorii au început un test pe oameni, ale cărui rezultate vor fi publicate la finele acestui an.



×
Subiecte în articol: hipertensiune
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close