Antena 3 CNN Life Oameni El este Emil, jandarmul care a salvat din incendiu un veteran de război, în Teleorman | ”Îl știu de când eram copil”

El este Emil, jandarmul care a salvat din incendiu un veteran de război, în Teleorman | ”Îl știu de când eram copil”

Un jandarm din Teleorman a salvat un veteran de război, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări.

El este Emil, jandarmul care a salvat din incendiu un veteran de război, în Teleorman | ”Îl știu de când eram copil”
Sursa foto: Facebook/Jandarmeria Română
de Andreea Gelatu    |    18 Ian 2024   •   12:34

Jandarmul se pregătea să plece la serviciu, în această dimineață, când a văzut că din acoperișul unei case vecine ieșeau flăcări și fum. Nu a stat pe gânduri și a acționat imediat. 

”Știind că în casă locuiește un bătrân, veteran de război în vârstă de 91 de ani, a fugit imediat spre locul incendiului. A rupt poarta de la intrare și a reușit să ajungă în curte. Casa era în flăcări.

Neștiind în ce cameră se află vecinul, Emil a început să verifice toate intrările. Între timp a sunat la 112 pentru a cere sprijin. Una dintre vecine, care venise să ajute, l-a îndrumat pe colegul nostru spre locul unde se afla bătrânul.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea imagini cu jandarmul, dar și cu incendiul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Jandarmul a fost nevoit să treacă prin foc pentru a ajunge la veteran

Când a ajuns la el, ușa și tavanul holului erau în flăcări. Emil a fost nevoit să treacă prin foc pentru a ajunge la veteran. L-a găsit în camera lui dormind. Nu știa ce se întâmplă. Emil a trebuit să îl ia pe brațe, întrucât bătrânul era cu grave probleme de sănătate și nu se putea deplasa”, scrie Jandarmeria Română, într-o postare pe Facebook.

Ca să iasă afară, a trebuit să treacă din nou prin foc, ținându-l în brațe pe domnul Gheorghe. După ce au reușit să ajungă la un loc sigur, l-a lăsat în grija unei vecine.

Incendiul cuprinsese întreaga locuință, iar flăcările începuseră să se extindă la casele vecine. Jandarmul a mers la casele din apropiere pentru a alarma vecinii care se aflau în pericol. 

”Îl știu de când eram copil”

"Dacă aș fi întârziat câteva minute, nu l-aș mai fi putut salva pe domnul Gheorghe. Îl știu de când eram copil. El a fost prietenul și fostul camarad de război al bunicului meu”, mărturisește jandarumul.

Emil Rîcă, plutonier adjutant șef, lucrează în Jandarmeria Română de 17 ani și este încadrat la Inspectoratul de Jandarmi Județean Teleorman.

Un jandarm teleormănean a salvat din incendiu un veteran de război În această dimineață, în jurul orei 05:00, când se...

Publicată de Jandarmeria Română pe Joi, 18 ianuarie 2024

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close