Antena 3 CNN Life Oameni ”Îmi iubesc partenera din toate punctele de vedere, dar pur și simplu...” - Ce s-a întâmplat între ei în ultimele șase luni de relație! ”Ce să fac?”

”Îmi iubesc partenera din toate punctele de vedere, dar pur și simplu...” - Ce s-a întâmplat între ei în ultimele șase luni de relație! ”Ce să fac?”

”Îmi iubesc partenera din toate punctele de vedere, dar pur și simplu...” - Ce s-a întâmplat între ei în ultimele șase luni de relație! ”Ce să fac?”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
20 Aug 2018   •   14:39

Un cititor îngrijorat se adresează expertei în relații a publicației The Guardian: „Îmi iubesc partenera din toate punctele de vedere: este frumoasă, inteligentă și amuzantă. Dar sexul este inexistent. În ultimele șase luni, au avut loc doar patru întâlniri intime iar în aceste cazuri i-am oferit doar eu ei sex oral. Într-un an am avut o singură experiență sexuală. Cred sincer că ea și-a pierdut interesul sexual față de mine, deoarece eu sunt cel care trebuie să inițieze sexul și 99% din cazuri sunt refuzat. Ar trebui să răman în relație pentru prietenie, legătura apropitată și râsete sau ar trebui să caut pe cineva care să mă vadă că pe o ființă sexuală?” 

Pamela, experta în relații pentru The Guardian răspunde: „Trebuie să împărțiți  toate aceste griji cu ea. Sentimentele și nevoile dvs. sunt importante. Motivele lipsei de dorință nu au neapărat  legătură cu tine sau cu relația ta. Acestea ar putea fi cauzate de stres, temeri profunde specifice, medicamente, frica de a concepe, depresie sau probleme de imagine corporală. Ar putea fi o problemă învățată, poate că a venit dintr-o familie în care ea a descoperit că sexul este taboo și ar trebui evitat. Astfel de mesaje primite devreme în viață au tendința de a fi duse la vârstă adultă și de a influența negativ relațiile. 

Uneori cuplurile care devin prea apropiate într-un mod familial își pierd pasiunea unul pentru celălalt, deoarece simt cumva că ar fi incest. Trebuie să vorbiți cu ea cu blândețe, să vă afirmați dragostea și dorința de a persevera dar explicați-i că sexul este foarte important pentru tine și că vrei să-i înțelegi sentimentele și să tratezi asta că pe o prioritatea. Spune-i că o vei ajuta să caute tratament dacă e necesar. Ai început să dezvoltați resentimente pentru ceea ce credeți că este o lipsă de corectitudine în relația voastră iar fără a restabili echilibrul, această ar putea distruge în cele din urmă dragostea și prietenia.” 

Sursă: The Guardian 
  

×
Subiecte în articol: confesiuni intime relatie iubita
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close