Antena 3 CNN Life Oameni Eroul Zilei. Adrian Neagu, cinci decenii de performanţă în atletism

Eroul Zilei. Adrian Neagu, cinci decenii de performanţă în atletism

Eroul Zilei. Adrian Neagu, cinci decenii de performanţă în atletism
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
18 Apr 2019   •   12:31

Ambiţia şi performanţa nu au vârstă. Adrian Neagu are 65 de ani și de 50 de ani practică atletismul. Sportivul legitimat la CS Universitatea Craiova, care în luna iunie va împlini 66 de ani, participă la competiţii la săritura în lungime şi la probe de sprint de cinci decenii.

Performanţele obţinute sunt fabuloase: patru medalii de aur la Campionatul Mondial, cinci la Campionatul European, alte 15 medalii de argint şi bronz la Europene şi Mondial, iar la Campionate Naţionale şi Balcanice, medaliile sunt de ordinul sutelor. Cele mai importante performanţe rămân recordurile mondiale la săritura în lungime, rezultate care i-au adus recunoaşterea valorii la nivel mondial.

În 2014, la Campionatul Mondial de sală de la Budapesta, a stabilit un nou record mondial, 5.93 metri, la săritura în lungime, categoria de vârstă 60 ani. Chiar in aceasta primavara, Adrian Neagu şi-a trecut în palmares o nouă medalie de aur la săritura în lungime, în cadrul Campionatului Mondial de sală din Polonia. O competiţie în care s-au întrecut 4.300 de sportivi din 88 de ţări.

Craioveanul a fost cel mai bun şi de data aceasta, săritura sa câştigătoare măsurând 5, 34 metri. De altfel, la categoria de vârsta 65 de ani, atletul din Bănie a egalat anul trecut recordul lumii, 5,47 metri.

 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close