Antena 3 CNN Life Oameni Confesiuni intime: „Am terminat o universitate de top, dar sunt blocată într-un job în care spăl vase....”

Confesiuni intime: „Am terminat o universitate de top, dar sunt blocată într-un job în care spăl vase....”

Confesiuni intime: „Am terminat o universitate de top, dar sunt blocată într-un job în care spăl vase....”
09 Feb 2019   •   15:07

O tânără îngrijorată cere sfatul Mariellei, psiholog pentru The Guardian: „Am terminat facultatea de medicină anul trecut, la o universitate foarte bună. Am muncit extrem de greu să termin facultatea, dar am puțină exeriență în domeniu. Am aplicat la peste 70 de joburi în ultimele 17 luni, și la 10 programe de masterat, însă de la toate am fost respinsă. Mă simt neputincioasă și nu pot să mai gândesc pozitiv. Locuiesc într-un oraș mic și m-am angajat la un restaurant, unde spăl vase. Nu am cum să câștig experiență decât dacă fac un voluntariat la un oraș din apropiere, însă nu am posibilitatea financiară de a mă muta acolo. Nu mai am apetit de mâncare deloc și vreau să fiu permanent singură. Plâng în fiecare zi și nu am prieteni deloc. Încerc să fac sport, dar nu mă simt capabilă de mișcare. Am cerut ajutor pentru a îmi îmbunătăți CV-ul, dar specialiștii mi-au zis că am tot ce îmi trebuie, și doar să continui să aplic.”

Mariella răspunde: „Întâi de toate, nu ești singura în această situație.Țara (Marea Britanie) are de suferit din cauza divorțului de Europa. În loc de a crea noi oportunități, am irosit ultimii ani învinovățind lipsa lor, fără a face ceva. Mi-e teamă de momentul în care vom realiza că nu imigranții sunt cauza lipsei de joburi, ci guvernul britanic care e mai interesat de putere decât de binele societății. Chiar dacă această informație nu te ajută propriu-zis, este important să știi că nu ești singura în această situație. 

Este bine că ai cerut sfatul profesioniștiilor în legătură cu CV-ul tău, dar ai nevoie de ajutor peste a trece de această prioadă dificilă. Este foarte greu să rămâi pozitivă când toate ușiile ți se închid în față, dar trebuie să fii perseverentă. Joburile sunt făcute pentru a ne ajuta să ducem viața pe care ne-o dorim în afara muncii și nu a deveni singura ocupație. 

Ai o educație foarte bună, dar acum trebuie să înveți cum să supraviețuiești în lumea dură în care trăim. Sunt multe domenii alternative în care te poți implica, dar trebuie să riști. În locul tău, m-aș băga în politică. 

Avem nevoie cu disperare oameni tineri, inteligenți, pentru a schimba traiectoria țării. Te poți alătura unei organizații locale și chiar dacă nu îți va rezolva problema profesională, te va ajuta să cunoști oameni cu care ai ce discuta. Să nu îți fie teamă să te îndepărtezi puțin de specializarea ta, pentru a te pune pe picioare și a-ți găsi un rost în viață.”

Sursă: The Guardian 

×
Subiecte în articol: Universitate
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close