Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Înlocuirea dinţilor naturali. Soluţii de ultimă oră

Înlocuirea dinţilor naturali. Soluţii de ultimă oră

Înlocuirea dinţilor naturali. Soluţii de ultimă oră
22 Iul 2019   •   11:09

În momentul în care un pacient pierde un dinte, organismul realizează că nu mai este nevoie de forma osului ca pe vremea când exista acel dinte. Și începe procesul de resorbție osoasă.

Atunci când medicul stomatolog vrea să facă în acel loc un implant dentar și nu mai găsește suficient os, trebuie să refacă locul, iar în zilele noaste chair se pot face multe lucruri.

''Când vorbim de un singur dinte lipsă, acolo este foarte important ca în momentul în care punem implantul, rezultatul final să semene foarte mult cu originalul. Atât gingia cât şi profilul osos să arate exact cum arătau când era rădăcina naturală acolo. Dacă nu refacem osul, compromitem rezultatul care ar trebui să fie aproape identic cu naturalul şi este vorba de ce se întâmplă în timp, pentru că acel implant dentar trebuie să fie înconjurat de os pe toate părţile şi să aibă măcar doi sau trei milimetri în jurul implantului (...) Sunt foarte multe metode în ziua de astăzi, nu contează în ce zonă trebuie să reparăm osul, pentru că întotdeauna avem metoda potrivită'', a explicat Ionuţ Leahu, medic dentist, implantologie orală.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close