Antena 3 CNN Life Nu mai aruncați la gunoi medicamentele expirate! Iată ce puteți face cu ele

Nu mai aruncați la gunoi medicamentele expirate! Iată ce puteți face cu ele

Nu mai aruncați la gunoi medicamentele expirate! Iată ce puteți face cu ele
Sursa foto: foto: Pixabay.com
19 Oct 2018   •   23:21

Cu toţii avem prin casă medicamente, unguente, siropuri, dispozitive medicale sau alte produse de îngrijire personală pe care nu le mai folosim, din diverse motive: au expirat, au ambalajele deteriorate sau pur şi simplu nu ne mai sunt necesare.

Din păcate, nefiind conştienţi de pericol sau poate doar din comoditate, majoritatea oamenilor le aruncă direct la gunoi, la chiuvetă sau la toaletă. Un astfel de gest nu doar că este nociv pentru mediu şi pentru sănătate.

Lăsate la voia întâmplării, pot avea însă efecte nocive, existând riscul să contamineze solul şi apa, populate la rândul lor cu vieţuitoare.

Spre exemplu, în cazul în care ajung pe gropile de gunoi, intemperiile pot distruge în timp ambalajele, iar substanțele chimice prezente în medicamente pot să fie spălate de apa de ploaie, ajungând în levigat.

Dat fiind că sunt situații în care apa este consumată de către populație direct din puţuri și fântâni, fără să fie tratată în prealabil, au fost semnalate numeroase cazuri de îmbolnăviri din această cauză, potrivit exquis.ro.

×
Subiecte în articol: medicamente aruncat gunoi
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close