Antena 3 CNN Life Motivul pentru care nu este recomandat să adaugi lapte sau zahăr în cafea

Motivul pentru care nu este recomandat să adaugi lapte sau zahăr în cafea

Motivul pentru care nu este recomandat să adaugi lapte sau zahăr în cafea
Sursa foto: Foto: pixabay.com
28 Ian 2019   •   12:23

Unul dintre cele mai căutate energizante din lume, cafeaua, are și efecte secundare. Cu atât mai mult cu cât în ea se adaugă zahăr sau lapte…sau ambele.

Organismul fiecărei persoane este unic, iar metabolizarea cofeinei se face în mod diferit pentru fiecare în parte. În timp ce o persoană poate consuma patru cești de cafea după prânz, se simte grozav și noaptea are un somn liniștit, o altă persoană, care bea o cantitate mult mai mică dimineața, are palpitații și nu mai poate dormi noaptea, notează Huffington Post.

Eliberarea adrenalinei în sânge crește tensiunea arterială, bătăile inimii și activitatea aparatului respirator. Toate acestea pot contribui la senzația de nervozitate pe care unele persoane o experimentează atunci când consumă prea multa cafea.

Potrivit nutriționistului, persoanele cu țesut esofagian, stomac sau intestin inflamat pot întâmpina anumite sensibilități la băuturi ce provoacă aciditate, întâmpinând senzația de arsură. De nu trebuie să pui lapte în cafea Tamar Samuels a avertizat că laptele adăugat în cafea crește aciditatea.

×
Subiecte în articol: cafea zahar lapte
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close