Antena 3 CNN Life Ingredientul cancerigen din cafea de care nu vorbește nimeni

Ingredientul cancerigen din cafea de care nu vorbește nimeni

Ingredientul cancerigen din cafea de care nu vorbește nimeni
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
27 Mar 2017   •   12:41

Acrilamida este un compus chimic ce se formează în alimentele bogate în amidon în timpul procesării la temperaturi înalte, cum ar fi prăjirea, coacerea și frigerea. Prin urmare cafeaua, cerealele sau pâinea prăjită pot conține acrilamidă, potrivit doctorulzilei.ro.

EFSA a făcut o evaluare a riscurilor existenței acestei substanțe în alimentație pe baza a circa 100 de studii științifice și a datelor strânse de la consumatori, ONG-uri și din sectorul industriei agro-alimentare, relatează 7sur7.be. Studii realizate pe animale au arătat că substanța este genotoxică și cancerigenă, acest compus putând, prin urmare, să deterioreze ADN-ul și să provoace cancere. Autoritatea Europeană a ajuns la concluzia că acrilamida poate mări riscul de dezvoltare a unui cancer, subliniind că cei mai expuși sunt copiii.

Opinia EFSA nu are valoare de constrângere, însă poate determina Uniunea Europeană și statele membre să prevadă limitarea expunerii consumatorilor la această substanță, prin modificarea obiceiurilor alimentare sau de pregătire a alimentelor ori prin întărirea controlului asupra producției alimentare.

×
Subiecte în articol: cafea
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close