Antena 3 CNN Life Infuzia care ajută la creşterea şi îndesirea părului. Accelerează creşterea cu până la cinci centimetri într-o lună

Infuzia care ajută la creşterea şi îndesirea părului. Accelerează creşterea cu până la cinci centimetri într-o lună

Infuzia care ajută la creşterea şi îndesirea părului acţionează ca un tonic natural, accelerând creşterea podoabei capilare cu până la cinci centimetri pe lună.

Infuzia care ajută la creşterea şi îndesirea părului. Accelerează creşterea cu până la cinci centimetri într-o lună
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    17 Mai 2023   •   04:00

Rozmarinul este o plantă celebră datorită conţinutului său ridicat de nutrienţi esenţiali, care oferă beneficii semnificative atât pentru piele, cât şi pentru păr.

Această plantă este bogată în antioxidanţi, compuşi antiinflamatori şi are o bogată acţiune antimicrobiană.

În ceea ce priveşte sănătatea părului, rozmarinul ajută la creşterea şi îndesirea podoabei capilare, accelerând creşterea părului cu până la cinci centimetri într-o lună.

Cercetările au arătat că rozmarinul reuşeşte chiar să elimine mătreaţa, iar compuşii pe care îi conţine oferă un aspect strălucitor şi sănătos firului de păr.

Rozmarinul, tratamentul pentru un păr sănătos şi strălucitor

Pe lângă faptul că este atât de utilizat în medicina naturistă, rozmarinul conţine multe vitamine şi aminoacizi, care contribuie la creşterea părului, calmarea iritaţiilor scalpului şi hidratarea acestuia.

Rozmarinul conţine aproximativ 70 g de substanţe active, printre care aminoacizi, minerale, vitamine, fitosteroli, hormoni vegetari etc.

Totodată, extractul de rozmarin poate reduce apariţia firelor albe. Cu un conţinut ridicat de acid cafeic şi acid rozmarinic, planta acţionează asemenea unei vopsele din comerţ.

Citeşte şi: Ce se întâmplă dacă înghiți o bobiță de tămâie naturală în fiecare dimineață, timp de o săptămână

Michele Green, dermatolog din New York, a vorbit despre beneficiile uimitoare ale rozmarinului asupra părului. Într-un studiu publicat în 2015, în revista Skinmed, cercetătorii au comparat efectele rozmarinului asupra creșterii părului și minoxidilului, o substanţă activă pentru tratarea căderii părului.

Rezultatele au fost similare. Ambele tratamente au indicat o creştere semnificativă a părului comparativ cu cei din grupurile cărora nu li s-a aplicat tratamentul.

"Oferă oxigen și nutrienți și previne deteriorarea foliculilor de păr care duc la căderea părului. Ca bonus, rozmarinul are și proprietăți antioxidante care ajută la protejarea părului și a scalpului de factorii de stres din mediu, cum ar fi poluarea și radiațiile UV”, a spus medicul dermatolog potrivit jurnalul.ro

Mod de preparare infuzie rozmarin pentru creşterea şi îndesirea părului

Pentru prepararea infuziei de rozmarin pentru creşterea şi îndesirea părului sunt necesare câteva ingrediente:

  • 5 crengute de rozmarin;
  • 2 căni de apă distilată;
  • Sticlă cu pulverizator.

Crenguţele de rozmarin se pun la fiert într-o oală pentru aproximativ 20 de minute. Dacă vrei ca infuzia să fie concentrată rozmarinul se lasă la fiert pentru două ore.

După ce infuzia a fiert se mai lasă pentru 30 de minute într-un loc luminos. Apa va căpăta o culoare roz închis. Infuzia se strecoară şi se pune într-o sticlă cu pulverizator. 

Cum se aplică infuzia de rozmarin care ajută la creşterea şi îndesirea părului

Pentru început se împarte părul în două. Infuzia de rozmarin se pulverizează pe scalp de câteva ori pe parcursul zilei.

 După aplicarea infuziei, scalpul se masează pentru aproximativ două minute. Amestecul se poate ţine la frigider pentru aproximativ două săptămâni. Infuzia de rozmarin ajută la creşterea părului cu până la cinci centimetri pe lună.

×
Subiecte în articol: par rozmarin infuzie
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close