Antena 3 CNN Life Greșeala uriașă pe care o fac mulți români când e caniculă! Risc mare pentru sănătate!

Greșeala uriașă pe care o fac mulți români când e caniculă! Risc mare pentru sănătate!

Greșeala uriașă pe care o fac mulți români când e caniculă! Risc mare pentru sănătate!
15 Iun 2019   •   15:50

Medicilor revin cu sfaturi pentru pacienţi legate de caniculă.

Medicul de familie Mihai Ungureanu atrage atenţia că sunt câteva categorii de pacienţi care resimt foarte repede disconfortul climatic. Primii dintre aceştia sunt cardiacii, însă mai puţină lume ştie că efecte imediate sunt şi în cazul celor care suferă de afecţiuni ale tiroidei, scrie Adevărul.

„Tiroidienii se adaptează cel mai greu, pentru că tiroida se adaptează greu. Hipertiroidianul de regulă are şi tensiunea mai mare. Spre deosebire de cardiac, la care în mod normal, datorită medicaţiei pe care o au, le scade tensiunea mai rău şi trebuie redusă din medicaţie, la hipertiroidian trebuie ajustat tratamentul hormonal“, avertizează medicul de familie.

O altă greșeală pe timp de caniculă este consumul de energizante, care poate avea efecte şocante. „Energizantele sunt excitante nervos şi din cauza căldurii creşte iritabilitatea foarte mult. Există riscul de tetanie ( n.r. - stare patologica ce este caracterizata prin crize de contracturi musculare), scoate calciul din oase şi e pericol să se trezească cu contracturi, aşa, anapoda, şi ajung în Urgenţă cu spasme. (…)

Consumul de energizante dă o stare de hiperexcitabilitate, şi automat, în momentul în care eşti nervos, consumi mai mult calciu, magneziu, apar stări nervoase şi există riscul să facă tahiaritmii, să se trezească cu extrasistole, cu alte probleme cu inima, începe inima să bată mult prea repede, apar atacuri de panică“, avertizează medicul.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close