Antena 3 CNN Life Familie Sfaturi utile pentru proaspata mama si noul nascut

Sfaturi utile pentru proaspata mama si noul nascut

Sfaturi utile pentru proaspata mama si noul nascut
10 Sep 2018   •   11:47

Uneori, lipsa de experienta le sperie foarte tare pe proaspetele mame si le face sa creada ca nu se vor descurca cu tot ceea ce au de facut, de indata ce copilul ajunge in noul sau camin. Probabil ca te intrebi daca vei fi capabila sa faci fata sarcinilor in ritmul potrivit, cu o responsabilitate atat de mare. Nu trebuie sa te incarci cu toate aceste griji deodata. E nevoie sa iei lucrurile pe rand si sa te asiguri ca ai toate lucrurile indispensabile tie si copilului, pentru ca experienta de proaspata mama sa fie una usoara si linistita.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa faci fata cu brio acestor momente:

  1. Citeste carti de specialitate

Este adevarat ca din experiente inveti cel mai bine sa ai grija de tine si de copilul tau, insa cartile te vor ajuta sa descoperi lucruri esentiale si sa te informezi cat mai bine in legatura cu cresterea celui mic. Din cartile de specialitate vei invata lucruri fundamentale legate de ingrijirea copilului, alimentatia acestuia si pasii pentru o alaptare corecta.

  1. Ai grija sa ai tot ce trebuie in garderoba

 Chiar daca nu pare sa fie o problema reala, foarte multe mame se confrunta cu acest lucru, la un moment dat. In primul rand, vei avea nevoie de cate articole care te vor ajuta foarte mult in procesul de ingrijire al celui mic. Primul lucru pe care trebuie sa il achizitionezi este un sutien pentru alaptare, care iti va fi de folos in primele zile dupa nastere. Acesta este special conceput pentru a sustine sanii intr-un mod potrivit si iti va oferi comoditate, ceea ce este foarte important in momentul alaptarii. Nu te vei putea imbraca foarte mult timp cu aceleasi haine de gravida, deoarece treptat silueta ta isi va recapata formele. Este important ca tu sa te simti bine in pielea ta, asa ca apeleaza la articolele vestimentare speciale. Nu trebuie sa investesti bani intr-o garderoba complet noua, insa o camasa de alaptat iti va fi extrem de utila, pentru inceput. In scurt timp, corpul tau va arata ca inainte si te vei putea bucura de hainele tale preferate.

  1. Foloseste si scutece refolosibile

Scutecele refolosibile au si ele avantajele lor, precum si cele de unica folosinta. Cele refolosibile sunt ecologice si te ajuta sa economisesti mai multi bani. Necesita spalare zilnica, insa sunt usor de curatat si de utilizat. Multe femei aleg scutecele normale, cele din a doua categorie, insa e posibil ca cel mic sa fie alergic sau sa pielea lui fina sa se irite foarte usor din cauza materialelor regasite in scutecul absorbant.

  1. Cumpara un port-bebe

Acest port-bebe este foarte util atunci cand esti proaspata mama, trebuie sa te imparti in mai multe directii intr-un timp foarte scurt si, pana la urma, ai doar doua maini! Spre deosebire de alte variante, acest port-bebe iti permite sa folosesti ambele maini, in timp ce tii copilul in brate. Te va ajuta foarte mult atunci cand ai nevoie sa prepari mancarea celui mic, sa strangi lucruri de prin casa sau sa te ocupi de micile treburi zilnice.

  1. Nu da banii pe multe haine de copii

Da, esti foarte tentata sa cumperi o multime de lucruri dragute pentru cel mic, mai ales cand iti fura privirea culorile vesele, imprimeurile si modelele. In magazine vei vedea foarte multe lucruri si accesorii pentru tine si copil, insa nu toate isi gasesc utilitatea si nu toate merita sa fie achizitionate. Cel putin, nu acum, cand copilul este inca mic si nu va iesi prea mult din casa. Rezuma-te numai la lucrurile de care ai cu adevarat nevoie.

Sa fii proaspata mama nu este un lucru atat de greu, chiar daca te simti acaparata de tot ce se intampla. Daca iti vei pastra prioritatile si vei fi organizata cu tine si cu copilul tau, nu e greu sa faci lucrurile asa cum ti-ai propus si sa pastrezi mereu armonia in caminul tau.

×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close