Antena 3 CNN Life Familie Confort pentru bunici, la cele mai inalte standarde !

Confort pentru bunici, la cele mai inalte standarde !

Confort pentru bunici, la cele mai inalte standarde !
26 Oct 2018   •   12:38

Una din etapele vietii este batranetea. Dupa o viata indelungata, multi dintre parintii sau bunicii nostri ajung la o varsta inaintata si, desi, multi dintre ei, mental se simt capabili sa mai faca multe lucruri, fizic, adesea, nu mai reusesc. Batranetea insa, nu trebuie vazuta ca o boala. Este unul din stadiile firesti ale fiecarei fiinte vii de pe pamant.

In vechime, in momentul in care parintii imbatraneau, acestia locuiau cu restul familiei. De exemplu, in Grecia Antica, copiii care nu-si tineau parintii, isi pierdeau, ca pedeapsa, dreptul de a mai fi cetateni atenieni. In lumea Islamica Medievala, cartile de medicina, extrem de avansate pentru acele timpuri, descriau metode foarte bune de ingrijire a batranilor. Doar in Evul Mediu, in perioada Inchizitiei, batranii erau vazuti ca un lucru rau, insa, din fericire, acest lucru s-a schimbat destul de repede.

camine batrani si bunici. Aici batranii nostri, vor gasi un loc primitor, liniste, ingrijire de specialiate, vor avea activitati si vor putea sa socializeze. Astfel, dumneavoastra ii puteti vizita oricand si, la plecare, veti sti ca sunt lasati pe cele mai bune maini pentru ingrijire.

In Bucuresti, Camin pentru Bunici, isi deschide protile primitoare tuturor celor care vor sa le asigure batranilor o viata de calitate. Ce ofera acesta?

In primul rand, au servicii profesioniste de asistenta medicala. Personalul de aici se va ocupa de ingrijire, tratament si refacere, inclusiv pentru batranii cu dizabilitati psihice si fizice. Institutia este dotata cu aparatura moderna, de ultima generatie. Batranii sunt cazati in centre primitoare si placute, din Vlountari si Pipera. Totul este amenajat in asa fel incat bunicii sa se acomodeze cat mai usor. Personalul primitor, il va ajuta pe fiecare rezident in parte sa se adapteze noului mediu.

Daca rudele mai in varsta, sufera de anumite afectiuni si pot fi tratati si in alat parte, caminul de batrani este locul ideal. In primul rand, este vorba despre conditiile de calitate superioara. Ingrijirea pe care o ofera angajatii centrului este mai ampla si mult mai elaborata. Stim cu totii realitatea din spitale. Conditiile lasa de dorit, de cele mai multe ori, personalul nu face fata numarului mare de pacienti si, din aceasta cauza, bunicii nostri risca sa nu fie tratai corespunzator si, uneori, se pot intampla lucruri cu adevarat tragice. Orice copil sau nepot care isi iubeste parintele sau bunicul, isi doreste ca acesta sa stea intr-un loc unde oamenilor le pasa, unde grija sa fie imbinata cu pasiunea personalului pentru o astfel de munca. Nu zice nimeni ca a munci la un camin de batrani este ceva usor. Uneori, cei mai in varsta pot sa fie dificili, cu atat mai mult cu cat sufera de unele afectiuni. Insa, rabdarea personalului si dedicatia isi spun cuvantul la Caminul pentru Bunici.

Trebuie sa stiti ca persoanele in varsta cazate aici vor beneficia de un medic specialist in Medicina Generala, un medic geriatru, personal care se va ocupa cu administrarea tratamentului oral, injectabil si perfuzabil, medici specialisti in orice domeniu, la solicitarea rezidentului sau a apartinatorului.

Conditiile de cazare sunt ireprosabile. Lenjeriile de pat sunt curate si schimbate periodic si de cate ori este necesar, in cazul unor incidente. Exista personal specializat in curatenie si igiena si toti cei care sunt rezidenti aici vor fi monitorizati si supravegheati permanent. Batranii vor fi ajutati cu mersul la toaleta, hranire, imbracare si orice alta activitate pe care, din anumite motive, nu o pot efectua de unii singuri.

Un lucru extraordinar este existenta activitatilor recreative. Doamnele pot beneficia de coafura, manichiura, pedichiura, iar domnii, de frizerie. Personalul organizeaza si petreceri aniversare, onomastice, dar si petreceri cu ocazia sarbatorilor Pascale, Craciunului si Anului Nou. Centrele detin si sali de jocuri special create pentru ca persoanele in varsta sa socializeze.

Pe site-ul Caminului pentru Bunici sunt afisate si tarifele, acestea putandu-se schimba in functie de cerintele optionale. Desigur, inainte de a semna orice contract, personalul va pune la dispozitie o vizita la sediul in care doriti sa il cazati pe bunicul sau bunica voastra. Totul se va analiza de managementul celor doua locatii si abia dupa aceea se va comunica un pret catre apartinatori. Totul este transparent si tratat cu cea mai mare seriozitate avand ca scop bunastarea bunicilor nostri.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close