Antena 3 CNN Life Familie 5 secrete care fac diferenţa. Ce trebuie să ştii pentru a face o lasagna perfectă

5 secrete care fac diferenţa. Ce trebuie să ştii pentru a face o lasagna perfectă

5 secrete care fac diferenţa. Ce trebuie să ştii pentru a face o lasagna perfectă
29 Iul 2015   •   12:57

Astăzi, întreg mapamondul sărbătoreşte Ziua Internaţională a Lasagnei. Şi pentru că ştim că nu veţi rezista tentaţiei de a vă prepara şi voi una, în ciuda căldurii de afară, vă împărtăşim cinci secrete pentru o Lasagna perfectă, via Epicurious.com

LASAGNA. Secretul #1: Foile de lasagna care nu se fierb au gustul mai bun
Deşi foile proaspete de lasagna devin prea moi când sunt gătite, dacă sunt lăsate un pic la uscat înainte de folosire devin mult mai bune decât pastele uscate din comerţ. Absorb sosul foarte bine, fără să fie prea mustoase. BONUS: faptul că nu mai trebuie să "pescuiţi" pastele uscate din apa pusă la fiert vă scapă de multe bătăi de cap. 

LASAGNA. Secretul #2: Pentru un sos gustos, folosiţi carne de porc pentru cârnaţi, în loc de carne tocată de vită
Cele mai multe reţete de sos pentru lasagna se împart în două categorii: cele care se gătesc mult, din carne de vită, în stil Bolognese, şi varianta rapidă cu carne tocată şi sos de roşii. Carnea tocata nu are atata grasime cata vei gasi in orice varianta de carnati. Asa ca acestia din urma sunt cea mai buna alegere pentru a avea un sos savuros cu carne. Foloseste o combinatie de carnati picati sau carnati afumati pentru a da mai multa aroma sosului cu rosii ce va merge intre foile de lasagna.

LASGNA Secretul #3: Mozzarella proaspătă chiar face diferenţa
In aproape toate retetele de lasagna se folosesc cantitati generoase de mozzarella rasa. Nu te lasa pacalit sa cumperi, insa, mozzarella de gatit, cu o textura mai ferma. Cea mai buna alegere este sa folosesti mozzarella proaspata, care va da un gust mai bun, textura elastica si se va rumeni mai frumos la cuptor.

LASAGNA Secretul #4: Parmezanul, ierburile şi ouăle sunt cele mai bune alegeri alături de ricotta
Lasagna poate fi foarte greu de făcut, fără îndoială, astfel că provocarea este să găseşti trucuri prin care să câştigi timp fără să sacrifici savoarea. În loc de sosul bechamel foloseste cu încredere blenderul şi fă o umplutura de ricotta, busuioc, parmezan ras si ou pentru a crea un strat cremos si intre foile de lasagna.

LASAGNA Secretul #5: Nu exagera cu legumele
Unele retete de lasagna folosesc straturi consistente de legume: de la ciuperci pana la ardei gras, felii de vinete sau dovlecei. Toate acestea au un continut ridicat de apa, ceea ce va strica lasagna in final. Ca sa eviti aceasta problema, foloseste mai bine spanac. Se găteşte repede şi dacă e stors bine de apă înainte de folosire dispare şi riscul înmuierii excesive a lasagnei.

×
Subiecte în articol: Paste reteta
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close