Antena 3 CNN Life Oameni Eroul Zilei. Claudiu Miu aduce lumină în viața nevăzătorilor

Eroul Zilei. Claudiu Miu aduce lumină în viața nevăzătorilor

Eroul Zilei. Claudiu Miu aduce lumină în viața nevăzătorilor
Sursa foto: foto- captura Antena 3
15 Iun 2018   •   11:46

 

În România trăiesc peste 30 de mii de nevăzători. Dintre ei, o bună parte sunt copii care sunt condamnați, încă din primii ani, la o viață izolată.

Mai trist este că 90 % dintre ei nu au niciun viitor. Nu ies din casă, nu își găsesc un loc de muncă și nu își întemeiază niciodată o familie. Asociația Climb Again și-a propus să schimbe această statistică tristă.

Îi învață să escaladeze, să aibă mai multă încredere în ei și în forțele proprii și, astfel, să se integreze în societate. Pe scurt, să își depășească limitele fiindcă ceea ce pentru noi este normal, pentru ei înseamnă sute de ore de exercițiu. Au, însă, nevoie de 100 de mii de euro pentru construcția unui centru de terapie prin escaladă pentru copiii nevăzători din România. Și putem ajuta cu toții.

 

Claudiu Miu, președintele Asociației Climb Again: „Lucrăm cu copii cu eficiențe, majoritatea cu deficiențe de vedere. Minuni nu cred că stă în puterea noastră să facem. Putem face puțin și puținul acesta înseamnă foarte mult pentru ei. Din păcate, 90% ajung să nu se angajeze și asta ar putea și să însemne că nu își vor întemeia o familie..”

„Noi plecăm de la cea mai ușoară formă de cățărare, urcarea pe spalier. Ce se întâmplă cu ei devine o pasiune și e principalul motiv, principala activitate a lor”. 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close