Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Efectele miraculoase ale pelinului. De ce trebuie să consumi această plantă

Efectele miraculoase ale pelinului. De ce trebuie să consumi această plantă

Efectele miraculoase ale pelinului. De ce trebuie să consumi această plantă
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
22 Sep 2017   •   15:01

Chiar dacă pare o plantă banală, întâlnită la tot pasul, pelinul este cunoscut pentru virtuțile sale tămăduitoare, dovedindu-și eficiența în tratarea a numeroase afecțiuni. Pelinul are un conținut bogat de vitamine din complexul B, vitaminele C, K, calciu, sodiu, fier și alte minerale esențiale în buna funcționare a organismului. 

Potrivit clicksanatate.ro, în practica naturistă se utilizează frunzele şi vârfurile înflorite, când planta are un miros puternic şi gust foarte amar. Pelinul intensifică efectele altor plante, de aceea, se poate folosi în combinație cu salvie, mentă, afine, usturoi.  
 Iată câteva din beneficiile pe care le are această plantă:
Tratează rănile - Rănile, tăieturile, traumele pielii, arsurile, plăgile, toate pot fi tratate cu ajutorul infuziei de pelin și a pansamentelor cu pelin proaspăt, pisat.

Ușurează digestia - Infuzia de pelin, preparată din 25 g frunze la un litru de apă, câte o cană înainte de fiecare masă, reprezintă o modalitate eficientă de a ușura procesul de digestie. 

Te scapă de răul de mașină - Persoanele care suferă de rău de mașină pot apela la beneficiile pelinului, consumând o cană de infuzie de pelin înainte de plecare. 

Înlătură stările febrile - Din frunzele de pelin se prepară un vin cu efect digestiv, mai ales administrat după mese, preparat astfel: se lasă la macerat 10 zile, 30 g de plantă la un litru de apă. În trecut, pulberea de pelin era folosiă pentru înlăturarea stărilor febrile, aceasta preparându-se din uscarea frunzelor. 

×
Subiecte în articol: efecte combatere organism vitamine
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close