Antena 3 CNN Life Efectele benefice ale consumului de mere

Efectele benefice ale consumului de mere

Efectele benefice ale consumului de mere
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
15 Mai 2017   •   14:40

Merele sunt printre cele mai comercializate fructe, alături de banane şi portocale. Motivul este gustul acestora și beneficiile multiple pe care le au.
Vă prezentăm cele mai cunoscute beneficii ale merelor:

Potrivit csid.ro, merele conţin o cantitate foarte mare de fibre solubile (5 grame). A fost demonstrat ştiinţific faptul că aceste fibre au capacitatea de a reduce tulburările intestinale, inclusiv diverticulita şi chiar unele tipuri de cancer. Consumul de mere ajută de asemenea la controlul nivelului de insulină prin eliberarea de zahăr lent în fluxul sanguin. Merele au capacitatea de a curăţa şi detoxifia, ajutând la eliminarea metalelor grele din organism, cum ar fi plumbul şi mercurul.

Merele conţin pectină, iar aceasta la rândul ei ajută la reducerea nivelului de colesterol prin diminuarea secreţiei de insulină din sânge.

O serie de cercetători, au constatat de-a lungul unor studii faptul că dacă reuşim să consumăm cinci mere pe săptămână, vom reuşi automat să reducem şi riscul de apariţie a bolilor respiratorii cum ar fi astmul sau bronşita.
 

×
Subiecte în articol: mere efecte beneficii consum fructe capacitate
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close