Antena 3 CNN Life Dar și Har. În ce constă recuperarea după un accident vascular

Dar și Har. În ce constă recuperarea după un accident vascular

Dar și Har. În ce constă recuperarea după un accident vascular
Sursa foto: foto: captura Antena 3
23 Feb 2019   •   00:29

Georgiana Tache, medic primar Recuperare Medicală și Balneologie, a explicat, vineri, în emisiunea Dar și Har, de la Antena 3, în ce constă recuperarea după un accident vascular.

Accidentul vascular apare fie atunci când un vas de sânge se rupe şi apare hemoragia, având de-a face cu un accident vascular hemoragic, fie când un vas de sânge de la nivelul creierului se înfundă, producându-se infarctul cerebral sau accidentul vascular ischemic.

Medicul spune că aceste evenimente produse la nivelul creierului sunt traduse de organism prin mai multe simptome, care trebuie să-l trimită la cel mai apropiat spital pe cel ce le manifestă.

După un astfel de eveniment, pacientul are nevoie de recuperare.

"Ce se strică este funcția articulațiilor se strică capacitatea noastră de a face mișcare, de a ne desfășura activitățile cotidiene și atunci este bine să evem în vedere că un program de recuperare medicală ne scade gradul de dependență de cei din jur și ne crește reinserția familială, socială, profesională.

Un kinetoterapeut îți arată ce poți să faci, dar pe de altă parte un ergoterapeut sau un terapeut ocupațional îți arătă cum să folosești obiectele din casă, ce trasee să iei ca să-ți fie ușor în recuperare", a spus medicul Georgiana Tache.

×
Subiecte în articol: Dar și har
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close