Antena 3 CNN Life Dar și Har. Cum putem slăbi cu ajutorul hipnozei

Dar și Har. Cum putem slăbi cu ajutorul hipnozei

Dar și Har. Cum putem slăbi cu ajutorul hipnozei
Sursa foto: Captură Antena 3
21 Iun 2019   •   23:57

Eugen Popa, președintele Asociației Române de Hipnoză, a explicat la „Dar și Har”  cum putem slăbi cu ajutorul hipnozei.

„Procesul de slăbire implică mai multe elemente, unul dintre ele este faptul că poate fi un proces emoțional. Oamenii mănâncă când sunt stresați. Este vorba despre acea fixație orală de când eram bebeluși și mama ne băga ceva în gură ca să ne calmeze să nu mai plângem. Când aveam suzete ne ținea și în brațe. Creierul nostru a asociat starea de bine cu a avea ceva în gură. Din această cauză și bebelușii bagă ceva în gură. Asociem starea de bine cu a mânca ceva și automat când suntem  stresați trebuie să mâncăm”.

„Un alt aspect este de exemplu acest program de inel gastric virtual în care comunici cu persoana respectivă și îi dai sugestii că are un inel gastric la nivelul stomacului care micșorează stomacul. Nu este o intervenție medicală dar cu cât pot să-l ajut pe omul respectiv să-și creeze o imagine mai reală că într-adevăr are un inel la nivelul stomacului care îi micșorează stomacul, acea imagine îi creează reacția: dacă până acum mânca toată farfuria acum mănâncă jumătate pentru că în mintea lui credea că nu poate mânca mai mult”.  

„Până la urmă vorbim de crezuri. Dacă eu cred că am această problemă, atunci mă voi manifesta ca atare. Cauza este întodeauna un crez.” 

×
Subiecte în articol: Dar și har
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close