Antena 3 CNN Life Cum să faci cură cu cireşe, fără să te îngraşi. Dr. Mihaela Bilic: Ele sunt un deliciu şi se mănâncă "cu castronul"

Cum să faci cură cu cireşe, fără să te îngraşi. Dr. Mihaela Bilic: Ele sunt un deliciu şi se mănâncă "cu castronul"

Sunt considerate, poate pe bună dreptate, deliciul verii. Când vorbeşti de cireşe, nu prea poţi să mănânci un singur castronel, deşi se ştie că fructele îngraşă, iar cireşele sunt considerate şi ele fructe dulci.

Cum să faci cură cu cireşe, fără să te îngraşi. Dr. Mihaela Bilic: Ele sunt un deliciu şi se mănâncă "cu castronul"
Sursa foto: Mihaela Bilic/Facebook
de Denisa Nedelcu    |    19 Iul 2020   •   10:40

Vestea bună vine de la medici. Nutriţionistul Mihaela Bilic ne dă un pont, pentru cei care nu prea au limită la cireşe. Cu aceste fructe se poate face o cură de detoxifiere. Singura condiţie este să nu le asociaţi cu nimic. Astfel, în acea zi mâncaţi numai cireşe. Atenţie, totuşi, la cantitate.

"Putini sunt cei carora nu le plac ciresele. Si si mai putini sunt cei care mananca cirese cu moderatie, adica un pumn, doi. Cei mai multi dintre noi asteapta ciresele ca pe o sarbatoare, ca pe un moment de frenezie de consum :)

Cum ştim că trebuie să ne oprim din mâncat cireşe

Si pe buna dreptate, doar cateva saptamani din an te poti delecta cu cirese. Deci, dupa parerea mea, avand in vedere preferintele majoritatii putem defini normalitatea asa: ciresele sunt un deliciu si se mananca cu castronul (adica cu kilogramul)!

Diuretice si laxative, ciresele contin sorbitol, o forma de zahar care baloneaza dar si accelereaza tranzitul. Asa ca nu va mirati, ciresele umfla burta si de multe ori asta e semnul ca trebuie sa ne oprim din mancat :) 

Efectul diuretic e asigurat de continutul mare de potasiu, un argument important daca vreti sa folositi ciresele pentru o cura detox (ca aliment unic, 1-2 kg/zi).

Cura detox: Numai cireşe, 1-2 kg/zi

Si daca tot vorbim de cura, n-ar fi rau sa va aduc aminte ca ciresele ingrasa :( Bineinteles nu vorbesc de ciresele de mai, apoase si fara gust, ci de bunaciunile dulci si pietroase care urmeaza in iunie. Cu 600 cal/kg ciresele pot afecta silueta... daca exageram. 

Ajustati-va dieta in functie de cate cirese vreti sa mancati, puteti renunta la o masa de dragul lor sau puteti manca numai cirese o zi intreaga. Nici varianta cu 1-2 kg in plus la cantar dupa o cura de cirese nu e dramatica, in definitiv merita "sacrificiul". 

Si aveti tot timpul sa slabiti pana la anu' in luna mai...pentru un alt ospat cu cirese", a scris medicul nutriţionist Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.
 

×
Subiecte în articol: mihaela bilic cirese dieta cura
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close