Antena 3 CNN Life Cum să ajungi la medic în timp record

Cum să ajungi la medic în timp record

Cum să ajungi la medic în timp record
16 Oct 2018   •   10:24

În zilele noastre, este mai ușor să alegi un aspirator decât un medic. De cele mai multe ori, în spitalele de stat din România, urgențele suportă amânare, cum de multe ori se aude, fie din lipsă de personal, fie din lipsă de spațiu fizic în camera de primiri urgențe. Însă pentru pacientul în cauză, secunda se dilată și se transformă în minut sub presiunea faptului că necesită îngrijiri medicale specializate. Află din acest articol cum să ajungi la medic în timp record.

O urgență pentru tine, nu este o urgență și pentru medic, de aceea este important să relatezi corect și fără să alterezi ideea de urgență. În Statele Unite ale Americii, de exemplu, media de așteptare pentru o programare este de aproape 20 de zile. În România, în funcție de clinica pentru care optezi, programarea poate fi efectuată chiar și de pe o zi pe alta. Copiii, gravidele și bătrânii sunt un segment sensibil când vine vorba de o problemă medicală, de aceea au prioritate în urgențele medicale.

Mediprice.ro aduce în România un instrument de ajutor pentru pacienții care doresc să ajungă la medic în timp util. Platforma a fost creată din nevoia personală a dezvoltatorilor când s-au confruntat cu o urgență medicală, după ce au pierdut câteva ore bune încercând să găsească o unitate medicală disponibilă. Pe noua platforma, procedura de căutare online este rapidă și ușoară, astfel că vei putea compara prețurile si vei gasi cea mai apropiata clinica fata de locatia ta, până și în situațiile de urgență. Iar dacă prețul nu este factorul decisiv, Mediprice pune la dispoziție informații relevante despre medicii practicanți, astfel că iti vei putea alege cu doar un click medicul, in măsura urgenței și disponibilității sale.

Din respect pentru medici și pentru pacienți, Mediprice acordă o importanță deosebită informării corecte – de aceea a fost creată o secțiune separată în meniu cu rolul de a sumariza experiența medicului practicant, pentru o primă interacțiune. În măsura în care prezintă interes, pagina de profil a fiecărui medic se poate accesa rapid.

Cum să ajungi la medic în timp record?

  • PROGRAMARE ONLINE – un sondaj dintr-o clinică privată din afara țării afirmă faptul că pacienții anulează programările în proporție de 10-20%. Optează pentru programare online pentru a crește vizibilitatea cererii tale privind soluționarea problemei medicale. O soluție rapidă poate fi platforma medicală Mediprice prin care poți accesa rapid formularul de PROGRAMARE al clinicilor partenere, functionalitate nou introdusa in platforma. Astfel, cererea ta va ajunge direct la recepție de unde vei fi preluat in cel mai scurt timp de catre un operator pentru confirmarea programării.

  • Sună direct la clinică – de cele mai multe ori, poate fi frustrant să cauți un număr direct al clinicii. Pe www.mediprice.ro , accesând secțiunea Medici, poți selecta direct clinica dorită, unde vei găsi informații de contact, dar și adresa completă. În Germania, de exemplu, ziarele locale publică o secțiune numita ” Emergency Calendar” unde sunt listati toți medicii care au disponibilitate și sunt oarecum în stand by, dar și toate farmaciile deschise 24/7.

  • Înscrie-te pe lista de așteptare – listele de așteptare pot fi de un real folos atunci când vrei să ajungi la medic rapid. În condițiile unui stil de viață alert, în clinicile private din centrele urbane se anulează zilnic programări. Listele de așteptare sunt de real folos și pentru angajați, asigurând un flux continuu, iar pacienții pot beneficia de programări într-un timp mai scurt.

  • Medici noi în orașul tău – aceștia sunt de obicei mai disponibili decât cei către care pacienți se îndreptă în grup și nu pentru că sunt slab pregătiți, ci doar pentru că sunt noi sau la inceput de cariera. O astfel de variantă ar putea ajuta în primă fază pentru stabilirea diagnosticului și pentru a trece de statusul de urgență al problemei medicale. Comparatorul de prețuri la servicii medicale Mediprice poate fi de ajutor având un filtru de geolocalizare. În acest sens, poți găsi medici disponibili în jurul razei tale de localizare în cel mai scurt timp posibil.

Cum știi că este cel mai bun doctor?

De cele mai multe ori, acesta este un aspect subiectiv, putând fi interpretat în moduri diferite de mai mulți pacienți, ținând de percepția fiecăruia. Astfel, e posibil ca pentru un pacient experiența să fie cotată ca medie în funcție de dialogul cu medicul, în timp ce pentru altul, experiența să fie una de milioane. Forum-urile pot fi de un real folos în parcursul de a găsi cel mai bun doctor, cei mai mulți pacienți relatând timpul de așteptare, dar și amabilitatea medicului. De asemenea, pe Mediprice.ro utilizatorii pot cota medicii cu care au interacționat și pot relata review-uri, ca feedback în paginile acestora de profil.

Programarea la doctor este un proces anevoios in Romania, în timp ce în afară, în țări precum Austria, a devenit rutină. Obișnuiți cu statul de la coadă, în spitalele de stat din România a fost introdusă recent noțiunea de programare la doctor, majoritatea prezentându-se la spital dimineața, stiind că medicul a fost ”de gardă”. În clinicile private, gestiunea programărilor la doctor reprezintă literă de lege.

În concluzie, urgențele medicale capătă o nuanță sensibilă atunci când se conștientizează importanța timpului și a deciziei. De aceea, Mediprice oferă o paletă vastă de clinici private care pot fi de un real folos în cazul unei urgențe, platformă care poate fi utilizată gratuit de toți românii, pentru a veni în ajutorul lor cu un instrument de care era nevoie în această țară.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close