Antena 3 CNN Life Cum poți cheltui mai puţini bani la cumpărături. Urmează acești pași simpli

Cum poți cheltui mai puţini bani la cumpărături. Urmează acești pași simpli

Cum poți cheltui mai puţini bani la cumpărături. Urmează acești pași simpli
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
18 Ian 2018   •   15:59

Cea mai mare parte a bugetului nostru este înghiţită de mâncare. Fie că sunt alimentele pe care le luăm pentru acasă, fie că este vorba despre pachetul de la serviciu sau de mici pofte pe care ajungem să ni le facem zilnic cheltuim foarte mulţi bani pe mâncare. Există mici trucuri care ne ajută să mai salvăm cel puţin 200-300 de lei lunar.

Fă-ţi un buget clar
 

Nu trebuie să fie o treabă grea şi cu toate acestea puţini oameni reuşesc să ţină o evidenţă clară a cheltuielilor, împărţite pe categorii. De cele mai multe ori este o muncă ce implică hârtii sau fişiere în calculator, ore întregi de introdus date. Cel mai simplu este să stabileşti de la început câţi bani vrei să aloci pentru tot ce înseamnă hrană şi să nu depăşeşti această sumă.
 
Fă un plan de mese
 
Cel mai bun mod de a cheltui mai puţini bani pe mâncare este să faci un plan al meselor pe o săptămână. Când mergi la cumpărături trebuie să ştii ce vrei să găteşti pentru mesele familiei, ce vei pune la pachet. Poate la început ţi se va părea greu, dar cu timpul vei reuşi să găseşti soluţia optimă.

Organizează-ţi bucătăria

Dacă ai ştii ce ai prin dulapuri, frigider sau congelator cu siguranţă vei reuşi să îţi organizezi mai bine mesele. De câte ori nu ai descoperit că aveai carne în congelator şi tu ai cumpărat alta? Câte pungi desfăcute de făină ai în dulap? Cel mai grav este că unele produse ajung să expire şi sunt bani aruncaţi pe geam. Fă-ţi timp şi fă ordine în toată bucătăria şi vei vedea că vei ajunge să cheltui mai puţini bani pe mâncare, informează gustare.ro.

Cumpără inteligent

Urmăreşte ofertele din magazine şi cumpără în cantităţi mai mari produse cu termen mare de valabilitate aflate în promoţie. Poţi alege produsele marcă proprie ale supermarketurilor care de cele mai multe ori sunt de calitate.

×
Subiecte în articol: cumparaturi bani cheltuieli buget
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close