Antena 3 CNN Life Cum combați Alzheimerul! Vitamina care menține creierul tânăr

Cum combați Alzheimerul! Vitamina care menține creierul tânăr

Cum combați Alzheimerul! Vitamina care menține creierul tânăr
Sursa foto: foto: Pixabay.com
17 Sep 2019   •   17:04

A avea o dietă echilibrată, bogată în vitamine, este un aspect esențial pentru a ne menține corpul sănătos și echilibrat, iar una dintre vitaminele-cheie pe care nu trebuie să uităm să o includem în acest proces este vitamina E.

Vitamina E este un compus antioxidant liposolubil care ajută corpul să neutralizeze efectele care apar datorită oxidării grăsimilor. Diverse studii medicale actuale au semnalat importanța pe care această vitamină o are pentru stoparea producerii radicalilor liberi, o metodă cheie pentru prevenirea dezvoltării bolilor cronice și a îmbătrânirii, potrivit doctorulzilei.ro.

De asemenea, vitamina E este un element vital pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos. Acest puternic antioxidant, vitamina E, mai este folosită și pentru prevenirea dezechilibrelor mentale degenerative precum demența și boala Alzheimer. Vă prezentăm în acest articol surse naturale de vitamina E pe care le puteți include cu ușurință în alimentația dumneavoastră zilnică:
Semințe bogate în vitamina E

Diferite alimente care conțin vitamina E și care sunt indispensabile pentru menținerea sănătății sunt foarte ușor de procurat. Nu este necesar să gătim preparate complicate pentru a obține beneficiile vitaminei E. De exemplu, doar o porție de migdale (aproximativ 30 grame) conține 7,4 miligrame de vitamina E. Se poate obține de asemenea vitamina E din uleiul și laptele de migdale. Pe de altă parte, alunele de pădure pot fi aperitivul perfect după o zi lungă de muncă, iar doar 28 de grame de alune de pădure conțin aproximativ 20% din cantitatea zilnică necesară de vitamina E.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close