Antena 3 CNN Life Culinar Rețetă delicioasă de brioșe cu vișine

Rețetă delicioasă de brioșe cu vișine

Rețetă delicioasă de brioșe cu vișine
Sursa foto: Pixabay
05 Apr 2017   •   09:39

Acestă rețetă este soluția de succes pentru un desert apetisant ce îi va încânta pe toți. Este un desert rapid, gustos și aromat – visul fiecărei gospodine, potrivit Savuros.tv. Se prepară din ingrediente accesibile și rezultatul va fi la înălțimea așteptărilor voastre. Are o textură pufoasă, ideală, care îți lasă gura apă.

Timp de preparare 60 Min.
Timp de gatire 40 Min.
Ingrediente (6 persoane):
100 ml Apă 
60  ml Ulei rafinat
3 linguri suc de lămâie
220 g Făină
330 g Zhăr
80  g Ciocolată neagră
3 Linguri Cacao
200 g Vișine
2  Linguri Cognac
0,30 lingură Sare
100g smântână
1 Praf de copt
Mod de preparare: Într-un bol amestecați 100 ml. apă cu 200 g zahăr, până se dizolvă în totalitate. Adăugați 2 linguri de suc de lămâie, ulei și amestecați.
În alt bol amestecați făina, cacao, sarea și praful de copt. Turnați ingredientele lichide peste cele uscate și amestecați. Adăugați ciocolata rasă în aluat și omogenizați amestecul.
Eliminați lichidul din vișine, adăugați 30 g zahăr și cognac-ul și lăsați să se macereze timp de o oră. Apoi eliminați lichidul, treceți vișinele prin făină, adăugați-le în aluat și amestecați cu grijă.Turnați aluatul în forme pentru brioșe și dați-le în cuptorul preîncăzit la temperatura de 180˚C, timp de 40 de minute.
Într-un bol bateți smântâna cu 100 g zahăr, până obțineți o cremă densă și pufoasă. Treceți cu brioșele prin crema de smântână, și presărați-le cu ciocolată rasă.

Poftă bună!

×
Subiecte în articol: reteta ciocolata
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close