Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
×
Antena 3 S.A. utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.antena3.ro. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.antena3.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.Antena3.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Vezi varianta web
PlayAntena 3 LIVE

Nutriționistul Mihaela Bilic, despre o „super-brânză”: Mult timp, a fost considerată de mâna a doua

S.T. | 08 Oct 2019   •   16:28
poza
Foto: pixabay.com

Nutriționistul Mihaela Bilic a scris pe Instagram despre o „super-brânză”.

„Pe vremuri, când dietetic mâncau doar oamenii bolnavi, în meniul post-hepatită erai îndopat cu brânză de vaci. Era slabă, fără gust și fără sare, dar extrem de nutritivă și ușor de digerat. Pentru cei cu probleme de inimă și colesterol crescut era indicată urda, cea mai neobișnuită formă de brânză?
Urda, o știu ciobanii, este un produs care se obține din coagularea zerului rămas după fabricarea altor forme de brânză (telemea, brânză de vaci). O știți și voi cu siguranță dacă ați făcut măcar i dată brânză proaspătă acasă. Lichidul gălbui care rămâne și pe care de obicei îl aruncăm se numește zer. Acest zer conține în principal apă și proteine din lapte, dar nu are niciun strop de grăsime? Pe vremuri era folosit pentru hrănirea altor animale din gospodărie (porci, oi), sau din el se făcea urdă.
Mult timp urda a fost considerată un fel de brânză de mâna a doua, fără gustul și savoarea pe care le are telemeaua. Obținută prin coagularea proteinelor rămase în zer, urda pare a fi în prezent o super-brânză, cu virtuți ce sunt acum la modă: are multe proteine, puțină grăsime și sare mai deloc?
In funcție de producător și de cât e de bine scursă, urda poate fi fadă, sfărâmicioasă și aproape înnecăcioasă, de aceea de multe ori trebuie amestecată cu un pic de smântână sau unt. Varianta italienească se numește ricotta și este de departe o bunătate de brânză? gustați și îmi veți da dreptate: e untoasă fără să fie grasă, e fină și delicată, cu un gust de lapte fiert în tuci la foc de lemne. Fie că o mâncați ca atare sau pusă în paste, pizza sau prăjituri, cu ricotta o să aduceți pe masă gustul de lapte de la țară, cu miros de fum și frunze și toamnă”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Provocarea 100%@Ziua 45: Ricotta, adică urdă? Pe vremuri, când dietetic mâncau doar oamenii bolnavi, în meniul post-hepatită erai îndopat cu brânză de vaci. Era slabă, fără gust și fără sare, dar extrem de nutritivă și ușor de digerat. Pentru cei cu probleme de inimă și colesterol crescut era indicată urda, cea mai neobișnuită formă de brânză? Urda, o știu ciobanii, este un produs care se obține din coagularea zerului rămas după fabricarea altor forme de brânză (telemea, brânză de vaci). O știți și voi cu siguranță dacă ați făcut măcar i dată brânză proaspătă acasă. Lichidul gălbui care rămâne și pe care de obicei îl aruncăm se numește zer. Acest zer conține în principal apă și proteine din lapte, dar nu are niciun strop de grăsime? Pe vremuri era folosit pentru hrănirea altor animale din gospodărie (porci, oi), sau din el se făcea urdă. Mult timp urda a fost considerată un fel de brânză de mâna a doua, fără gustul și savoarea pe care le are telemeaua. Obținută prin coagularea proteinelor rămase în zer, urda pare a fi în prezent o super-brânză, cu virtuți ce sunt acum la modă: are multe proteine, puțină grăsime și sare mai deloc? In funcție de producător și de cât e de bine scursă, urda poate fi fadă, sfărâmicioasă și aproape înnecăcioasă, de aceea de multe ori trebuie amestecată cu un pic de smântână sau unt. Varianta italienească se numește ricotta și este de departe o bunătate de brânză? gustați și îmi veți da dreptate: e untoasă fără să fie grasă, e fină și delicată, cu un gust de lapte fiert în tuci la foc de lemne. Fie că o mâncați ca atare sau pusă în paste, pizza sau prăjituri, cu ricotta o să aduceți pe masă gustul de lapte de la țară, cu miros de fum și frunze și toamnă...???

A post shared by Mihaela Bilic (@doctorbilic) on

Citeşte mai multe despre:  

mihaela bilic nutritionist branza urda
Cum a ajuns să arate prima iubită a lui Ștefan Bănică Jr. Cristina Țopescu este de nerecunoscut. FOTO Ultima decizie GREA a guvernului PSD. Ce se întâmplă cu zilele libere de Crăciun și Revelion ale românilor! O RECUNOȘTI? După operații scumpe, nu mai arată DELOC AȘA! Ce vedetă s-a schimbat COMPLET! ULTIMA ORA! Vesti despre Constantinescu! S-a intamplat inevitabilul
Culinar

DIETA. Gheorghe Mencinicopschi, adevărul despre alimentele savuroase. Secretul care se ascunde în spatele lor

Simona Halep urcă în clasamentul WTA. Ce loc ocupă acum

Rețetă pizza făcută în casă, gata în doar 15 minute

REȚETĂ BURGERI CU LEGUME. Cum prepari burgeri cu legume. Rețeta delicioasă prietenoasă cu cei mici FOTO

REȚETĂ ZACUSCĂ de ciuperci. Cum faci cea mai bună zacuscă de ciuperci pentru iarnă! Secretul pe care trebuie să-l ştie orice gospodină

Gogoşari în oţet. Reţeta clasică de gogoşari muraţi

DIETĂ. Adevărul despre alimentele cu grăsime, explicat de doctorul Mencinicopschi

Ultima ora

Au o relație interzisă. Femeia visurilor sale e căsătorită cu un bătrân bogătaș. Se întâlnesc mereu să facă amor, dar într-o zi fata i-a mărturisit un secret incredibil: Nu sunt bogat, dar...

Tânăra de 26 de ani se urca într-un microbuz lângă Caracal, când ceva teribil s-a petrecut. Adevărul crunt a ieșit acum la iveală

Dar și Har. Directorul ANM, Elena Mateescu: De asta a devenit toamna o prelungire a verii

Caz tulburător la "Exces de putere". Doi părinți își strigă revolta după moartea fiului lor

Proteste violente în Barcelona. Haosul s-a instaurat pe străzi - VIDEO

HOROSCOP WEEKEND, 19 - 20 octombrie. Fecioarele reînnoadă legături vechi, Vărsătorii pun accentul pe finanțe

Dana Chera revine în prim plan. Surpriza uriașă pe care a pregătit-o telespectatorilor săi

Virginia Mihai a dispărut în Italia, în 1999. Abia acum anchetatorii au găsit o unghie care i-a aparținut. E cumplit ce ghinion a avut femeia!

HOROSCOP. Cele trei zodii care vor avea o toamnă de coșmar. Absolut nimic nu le merge bine

SONDAJ. Sunteți de acord cu alegerile anticipate?

STB upgradează sistemul automat de taxare. Vânzarea titlurilor de călătorie va fi afectată

Viorica Dăncilă anunță ce va face în scandalul TAROM

Ministrul Cuc, întâlnire de taină cu șefa TAROM. Filmare cu camera ascunsă - VIDEO

Viorica Dăncilă: Puterea de a nominaliza un comisar european aparţine premierului interimar

Elev din clasele primare, umilit de învățător chiar de ziua lui. Mama copilului e disperată: „A șters cu el pe jos”

Home Actualitate Politică Externe Economic Sport Life Timp liber High Tech Bizar Show Opinii