Antena 3 CNN Life Ce caracteristici trebuie să aibă boabele de cafea de calitate superioară

Ce caracteristici trebuie să aibă boabele de cafea de calitate superioară

Ce caracteristici trebuie să aibă boabele de cafea de calitate superioară
Sursa foto: Foto: pexels.com
18 Feb 2019   •   17:06

Pentru a te asigura că achiziționezi cea mai bună cafea boabe, este bine să ții cont de câteva criterii importante. În primul rând, un factor de influență majoră este reprezentat de specia boabelor alese: Arabică și Robustă.

Originea boabelor de cafea reprezintă un alt factor pe care este bine să îl iei în considerare, acestea fiind influențate de regiunile de cultivare: I, II și III.

Prima regiune corespunde cu America de Sud, iar recoltele provin în acest caz din Brazilia, Caraibe, Columbia, Costă Rică, Panama, Mexic, Peru. Boabele cultivate aici sunt caracterizate de un nivel de aciditate crescut.

Regiunea ÎI include Africa, Orientul mijlociu – Arabia. Boabele de cafea cultivate în aceste zone au o aromă foarte complexă.

Regiunea III cuprinde zona Asiei, Indonezia și Insulele din Pacific. Boabele de cafea sunt caracterizate de un nivel de aciditate scăzut, cu o aromă puternică.

Gradul de prăjire a boabelor de cafea reprezintă un alt aspect important, de care este bine să ții cont atunci când vrei să alegi cele mai bune boabe de cafea, potrivit sanatate.bzi.ro.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close