Antena 3 CNN Life Cât costă cafeaua pe care o bea Patriarhul Daniel. Mulți români nu și-o permit

Cât costă cafeaua pe care o bea Patriarhul Daniel. Mulți români nu și-o permit

Cafeaua apreciată de Patriarhul Daniel dar și de alți înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române se vinde la un preț pe care cei mai mulți români nu și-l pot permite.

Cât costă cafeaua pe care o bea Patriarhul Daniel. Mulți români nu și-o permit
de Mia Lungu    |    24 Feb 2023   •   09:59

"Cafeaua este de două feluri: cafeaua lui Dumnezeu, care este cafeaua arabica, și cafeaua Diavolului, cafeaua robusta. Cafeaua robusta e de cinci ori mai cofeinizată decât cafeaua arabica. Și nu are niciun fel de aromă, decât tărie. Foarte mare tărie, niciun pic de aromă.", a declarat Gheorghe Florescu, cel mai cunoscut cafegiu din România.

"Cafeaua arabica, aici e bomba, doar 10% e selecționată. Vă dați seama? Din 70%, doar 10% e selecționată. Cafeaua care inundă piața e neselecționată, nu e aleasă! Nu au, se face manual. Din această cafea, de 10%, doar 3% e de mare calitate ", a precizat acesta în podcastul lui Ionuț Vulpescu.

”Patriarhul bea cafea Divin. Nu numai Patriarhul. Starețul Mănăstirii Putna! Acolo, la Putna, a avut loc o întâlnire, o procesiune religioasă – au venit o grămadă de patriarhi, mitropoliți, episcopi, și aceștia au băut cafea. 

Prin intermediul unui Vicar Patriarhal, m-au contactat și au băut cafea Divin. Protocolul Mănăstirii Putna prevede cafea Divin și Patriarhul bea cafea Divin”, a povestit Gheorghe Florescu.

Citește și: Cât câștigă un călugăr, în România. ”70% îi dai mănăstirii, pentru punga de obște!”

500 de grame de cafea Divin costă 230 de lei. Astfel că un kilogram ajunge la prețul de 460 de lei, un preț prohibitiv pentru mulți români.

"Un melanj rafinat, creat din trei cafele rare, crescute la altitudine, în trei dintre zonele cele mai propice creșterii cafelei de pe glob. Este o cafea intens aromată, cu gust plin și armonios, cu o notă vag exotică și tărie moderată.", se arată în descrierea produsului.

Cafegiul a explicat, totodată, care este diferența între cafeaua robusta și cafeaua arabica.  

”Cafeaua robusta e de cinci ori mai cofeinizată decât cafeaua arabica. Și nu are niciun fel de aromă, decât tărie. Foarte mare tărie, niciun pic de aromă. De cinci ori tărie! Dintr-o sută kg de cafea produsă, 70% este cafea arabica, 30% este cafeaua robusta."

×
Subiecte în articol: cafea Patriarhul Daniel cât costă
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close