Antena 3 CNN Life Care sunt cele mai sigure recipiente de plastic în funcție de codurile inscripționate

Care sunt cele mai sigure recipiente de plastic în funcție de codurile inscripționate

Care sunt cele mai sigure recipiente de plastic în funcție de codurile inscripționate
Sursa foto: Foto: pixabay.com
18 Ian 2019   •   14:56

Plasticul este unul dintre cele mai folosite materiale. Trebuie, însă, să ştiţi că există diferite tipuri, iar unele sunt mai nocive decât altele. 

Codurile 1, 2, 4 şi 5 sunt considerate mai sigure decât 3, 6 şi 7

1. PET este printre cele mai sigure tipuri de plastic. Codul 1 apare pe majoritatea sticlelor de apă, suc ori ulei. 

2. HDPE  folosită pentru fabricarea pungilor si a ambalajelor de plastic. Codul 2 îl găsiţi pe recipientele cu iaurt, margarină şi produse cosmetice şi este de cele mai multe ori un plastic opac. 

3. V (policlorura de vinil sau PVC) poate fi periculos pentru bebeluşi. Feriţi-vă de pet-urile care au ştanţat codul 3! Acesta este un tip de plastic folosit în dopuri, caserole, dar şi în tuburile şampoanelor.

4. LDPE  este un plastic rezistent atât la temperaturi înalte, cât şi scăzute. Codul 4 apare pe anumite tipuri de sticle, în pungile alimentelor congelate sau în tacâmuri şi este printre tipurile sigure de plastic. 

5. PP (polipropilenă) – codul 5 există pe unele pahare de unică folosinţă, dar specialiştii nu consideră periculos acest tip de plastic.

6. PS (polistiren)  devine periculos la temperaturi înalte. Acest tip de plastic este folosit tot pentru fabricarea paharelor şi tacâmurilor de unică folosinţă.

7 (alte mase plastice) este cel mai periculos tip de plastic. Şi de codul 7 ar trebui să vă feriţi. Acest tip de plastic are în compoziţie bisfenol, o substanţă interzisă în mai multe state europene, potrivit exquis.ro.

×
Subiecte în articol: plastic coduri
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close