Antena 3 CNN Life Avertismentul făcut de salvamari! Mare atenție dacă mergi cu copii la piscină

Avertismentul făcut de salvamari! Mare atenție dacă mergi cu copii la piscină

Avertismentul făcut de salvamari! Mare atenție dacă mergi cu copii la piscină
17 Aug 2018   •   10:42

Salvamarii germani au criticat părinții "neglijenți" care și-au pus copiii în pericol din cauză că se uită la telefoanele mobile în loc să își supravegheze micuții. Mai mult de 300 de persoane s-au înecat în Germania până acum în acest an iar autoritățile au învinovățit telefoanele inteligente, precum și o scădere aparentă a numărului de copii care învață să înoate.

"Din ce în ce mai mult, părinții se uită la smartphone-ul lor și nu se mai uita la stânga și la dreapta pentru siguranța copiilor. Este trist faptul că părinții sunt astăzi atât de neglijenți.  Vedem zilnic că oamenii tratează piscinele ca pe o grădiniță și pur și simplu nu le acordă atenție copiilor", a declarat Peter Harzheim, de la federația germană a salvamarilor.

Aproape jumătate dintre elevii de școală germani din clasa a 5-a nu au putut înota în siguranță sau deloc, a adăugat el într-un interviu în iulie.

Achim Wiese, membru al Asociației germane de salvamari, a legat de asemenea utilizarea tehnologiei cu copiii care se află în pericol în timp ce înoată sau se joacă în apă. "Prea puțini părinți și bunici urmează acest sfat: când copiii și nepoții tăi se află în apă, oprește smartphone-ul tău", a spus el  pentru The Guardian.

Asumarea riscului și încrederea prea mare sunt de asemenea cauze comune pentru înnecat, a spus organizația la începutul acestui an.

Sursă: The Independent 
 

×
Subiecte în articol: piscina salvamari copil parinti
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close