Antena 3 CNN Life Adolescenții preferă să petreacă timp cu familia decât să întrețină relații amoroase 

Adolescenții preferă să petreacă timp cu familia decât să întrețină relații amoroase 

Adolescenții preferă să petreacă timp cu familia decât să întrețină relații amoroase 
25 Apr 2019   •   14:03

Adolescenții devin din ce în ce mai puțin interesați în sex, preferând să-și petreacă timpul cu familia și având relații romantice online, sugerează un nou studiu. Un sondaj efectuat în Marea Britanie care a inclus 1.000 de adolescenți cu vârste între 16 și 18 ani a constatat faptul că aceștia consumă și mult mai puțin alcool decât generațiile anterioare.

Serviciul de consiliere britanic pentru gravide a spus că acest lucru ar putea explica scăderea bruscă a sarcinilor adolescenților din Marea Britanie, care a început încă din 2007. Două treimi dintre participanți au spus că nu au făcut niciodată sex, iar 24% au spus că nu au băut niciodată alcool. 

Agenția britanică a menționat că această generație de adolescenți pare să fie mai sensibilă, orientată mai mult spre educație și carieră și dorește să evite o posibilă sarcină. Mai mult de 80% dintre cei chestionați au spus că performanța bună în cadrul examenelor și succesul în cariera aleasă este prioritatea lor principală, în comparație cu 68% care au spus că preferă să petreacă mai mult timp cu prietenii. 

Tinerii au fost, de asemenea, mult mai înclinați să vadă timpul petrecut cu familia lor că fiind de o mai mare importanță decât timpul petrecut cu prietenii lor. Multe dintre angajamentele de muncă și de studiu au însemnat că organizarea timpului pentru a se vedea prietenii a devenit mai dificilă. 

Cu toate acestea jurnalele zilnice completate de adolescenți în cadrul studiului, arată că ei petrec o medie de aproape cinci ore pe zi online din motive personale, care nu sunt legate de studii sau muncă. 

Mai puțin de un sfert dintre cei chestionați au vorbit cu prietenii lor față în față, iar conform specialiștiilor comunicarea reală duce la o dorință sexuală mai sporită.

Sursă: BBC 

×
Subiecte în articol: adolescenti viata sexuala
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close