Antena 3 CNN International News "Ucraina va adera la NATO. Nu se pune problema dacă, ci când!" | Șeful Alianței, declarație sfidătoare la adresa Rusiei, la doi ani de la începutul războiului declanșat de Putin

"Ucraina va adera la NATO. Nu se pune problema dacă, ci când!" | Șeful Alianței, declarație sfidătoare la adresa Rusiei, la doi ani de la începutul războiului declanșat de Putin

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că situația de pe câmpul de luptă din Ucraina rămâne extrem de gravă, dar a subliniat angajamentul aliaților de a continua livrarea de arme și sprijin economic pentru Kiev.

"Ucraina va adera la NATO. Nu se pune problema dacă, ci când!" | Șeful Alianței, declarație sfidătoare la adresa Rusiei, la doi ani de la începutul războiului declanșat de Putin
Sursa foto: Abaca Press / Zuma Press
de Adrian Iclozan    |    24 Feb 2024   •   15:41

"Situația de pe câmpul de luptă rămâne extrem de gravă. Scopul președintelui Putin de a domina Ucraina nu s-a schimbat.

Și nu există indicii că se pregătește pentru pace.

Dar nu trebuie să ne pierdem curajul.

Stoltenberg: Mai mult sprijin pentru Ucraina este pe drum

Doar în ultimele zile și săptămâni, aliații NATO au anunțat noi pachete de ajutor în valoare de miliarde de dolari.

Acestea acoperă capacități cheie precum muniția de artilerie, apărarea anti-aeriană și vase de luptă, precum și echipamente și piese de schimb pentru aparate F16, drone, piese de schimb și echipamente de deminare.

Mai mult sprijin este pe drum", a promis Stoltenberg, într-un comentariu la doi ani de la începerea invaziei ruse.

El a adăugat că a declarat că Vladimir Putin a calculat greșit obiectivul său de a ține Ucraina în afara NATO, susținând că liderul de la Kremlin "a obținut exact opusul".

"Ucraina este acum mai aproape de NATO decât oricând (...) Ucraina va adera la NATO. Problema nu se pune dacă, ci când", a afirmat Jens Stoltenberg.

Ucraina pierde teren pe front, în timp ce republicanii din SUA blochează ajutorul militar în Congres

Situația militară a cunoscut puține evoluții semnificative de la ofensiva ucraineană eșuată din vara anului trecut, notează CNN.

Forțele rusești au capturat luna aceasta orașul Avdiivka din estul Ucrainei și au trecut la atac în mai multe puncte de-a lungul liniilor de front.

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a declarat recent pentru CNN că orașul nu ar fi căzut dacă Ucraina "ar fi primit toată muniția de artilerie de care avea nevoie pentru a-l apăra".

Comentariul a fost făcut în contextul în care republicanii din Congresul american blochează de mai multe luni ajutorul militar destinat Kievului, pe fondul întrării Statelor Unite în an electoral și al scăderii sprijinului popular în această țară pentru înarmarea Ucrainei.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close