Antena 3 CNN International News Povestea tragică femeii care a supraviețuit prăbușirii de la Miami. Pompierii i-au auzit vocea și au încercat să ajungă la ea până în ultima clipă

Povestea tragică femeii care a supraviețuit prăbușirii de la Miami. Pompierii i-au auzit vocea și au încercat să ajungă la ea până în ultima clipă

În timpul operațiunilor de salvare din orele care au urmat prăbușirii clădirii rezidențiale, pompierii din Miami au auzit vocea unei femei captive între ruine, transmite CNN.

Povestea tragică femeii care a supraviețuit prăbușirii de la Miami. Pompierii i-au auzit vocea și au încercat să ajungă la ea până în ultima clipă
de Adrian Iclozan    |    01 Iul 2021   •   23:28

Episodul este relatat de Alan Cominsky, șeful brigăzii de pompieri din districtul Miami - Dade.

Potrivit lui Cominsky, pompierii au auzit vocea femeii în timp ce lucrau sub structura prăbușită. 

Vocea a continuat să fie auzită de salvatori timp de mai multe ore.

Aceștia au continuat operațiunile de degajare și căutare însă, într-un final, vocea s-a stins.

"În cele din urmă, nu am mai auzit-o. Asta subliniază amploarea tragediei prin care trecem", a spus șeful pompierilor.

Povestea confirmată de șeful brigăzii de pompieri a fost relatată în primă instanță presei locale de un membru al echipei de salvare care a cerut să rămână anonim, menționează CNN.

Drama din subteran: o mână de salvatori dispuși la risc și o voce care implora ajutor

Episodul s-a petrecut lângă garajului clădirii prăbușite.

"Cu toții încercam să o scoatem de acolo pe această femeie, să o consolăm. Cerea ajutor și ne ruga s-o scoatem de acolo. I-am vorbit încontinuu. I-am spus că vom ajunge la ea", s-a confesat participantul la operațiunea de salvare.

El menționat că a intrat, împreună cu colegii săi, în structura afectată înfruntând riscul unei noi prăbușiri și oprindu-se doar să trimită un sms copiilor săi, pentru că nu știa dacă va mai ieși dintre ruine.

"Îmi amintesc că am auzit bătăi în perete și pe ea spunând: Sunt aici, scoateți-mă afară!", rememorează el.

Bărbatul a aflat ulterior că femeia a cărei voce a auzit-o împreună cu colegii săi nu a putut fi salvată.

Cel puțin 18 persoane au murit și alte 145 sunt dispărute, la o săptămână după prăbușirea parțială a clădirii rezidențiale.

Operațiunile de salvare au fost oprite, joi, din cauza îngrijorărilor privind riscul de prăbușire a ceea ce a mai rămas din clădire.

Cauzele dezastrului nu sunt cunoscute încă.

Rudele unora dintre victime refuză să se întâlnească cu Joe Biden

O scrisoare redactată cu câteva luni înainte de momentul fatal de președintele consiliului de administrație al  Champlain Towers South (clădirea parțial prăbușită, n.r.) și adresată rezidenților avertiza asupra degradării clădirii, după ce un raport din 2018 exprima îngrijorări în același sens.

Președintele Joe Biden a vizitat joi zona afectată.

Programul președintelui a inclus întâlniri cu familiile victimelor.

Potrivit CNN, unii dintre cei ai căror apropiați sunt pe lista cu dispăruți au decis să nu participe la întâlnirea cu Biden.

Este cazul lui Pablo Rodriguez, a cărui mamă și a cărui bunică se numără printre cei aproape 150 de dispăruți.

El a ales să-și ducă fiul la consilier dar ar fi vrut să-i vorbească președintelui despre nevoia unei reforme la nivel național, în condițiile în care "sunt milioane de americani care trăiesc și muncesc" în clădiri din SUA.

Alții, precum Avi Cohen, care și-a pierdut tatăl și unchiul clădirea prăbușită, au spus că, pur și simplu, nu îi interesează să discute cu președintele.

×
Subiecte în articol: Miami femeie Alan Cominsky
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close